Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb o svojej budúcnosti rozhodne pred Nemeckom

Friday, 05. 08. 2011 - 21:30, Katarína Ďurecová   

Loeb o svojej budúcnosti rozhodne pred Nemeckom

Sébastien Loeb sa vyjadril, že svoje rozhodnutie o svojej budúcnosti učiní pred nemeckou rally. Znamená to, že najneskôr za necelé dva týždne sa teda konečne dozvieme, či Loeb budúci rok ostane vo WRC a v Citroene, ale zmení svoje pôsobisko.

„Citroen čaká na moje rozhodnutie, v nasledujúcom týždni alebo dvoch sa teda už musím rozhodnúť. Rozhodujem sa o tom, že či ostanem v Citroene, ostanem vo WRC ale prejdem do iného tímu, alebo či svoju kariéru vo WRC ukončím a budem sa venovať niečomu inému. Jedna vec je ale istá: pretekať neprestanem", vyjadril sa po svojom už druhom víťazstve na Rally Finland Sébastien Loeb.

Citroen si prirodzene, i napriek tomu, že už má vychovaného Loebovho nástupcu v podobe Sébastiena Ogiera, chce sedemnásobného majstra sveta udržať, o čom svedčí i fakt, že mu ponúkli zmluvu na osem miliónov eur. Záujem o Loeba zo strany Volkswagenu je taktiež známou vecou, v tomto prípade ale treba myslieť i na fakt, že Volkswagen vstúpi do WRC až v roku 2013, čo by pre Loeba nutne znamenalo jeden rok mimo WRC.

Tibor Szabosi;1t1u6649.jpg

Na stránkach Eurosportu sa síce objavila myšlienka, že by v sezóne 2012 mohol jazdiť Le Mans za tím Audi, čo je značka, ktorá taktiež spadá pod Volkswagen, čo vzápätí ale v tom istom článku na stránkach Eurosportu označujú ako dosť nerealistické. Loeb sa už totiž dávnejšie vyjadril, že pokiaľ raz odíde z WRC, tak to bude na vždy a žiadne schumacherovské návraty sa robiť nechystá. V prípade, že by totiž Loeb chcel jazdiť Le Mans (o čom sa už dávnejšie vyjadril, že by v budúcnosti zrejme chcel), tak má dvere otvorené u Peugeotu, čo nepriamo potvrdzuje i fakt, že ho v posledných rokoch vidieť pohybovať sa počas 24 hodinovky v Le Mans ako hosťa v boxoch tohto tímu. I šéf Peugeotu Olivier Quesnel má v tomto jasno: „Je pre Seba príliš neskoro na prestup do Le Mans? Rozhodne nie!", vyjadril sa.

Loebov čas na rozhodnutie sa kráti, ale jedno je isté. Či už skončí vo WRC alebo nie, skončiť s pretekaním sa nechystá.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri