Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Kesko Racing so Švecovými v Lubeníku víťazmi triedy 8

Friday, 20. 07. 2018 - 21:31, Public relations   

Kesko Racing so Švecovými v Lubeníku víťazmi triedy 8

Na 10. Enipro Rally Lubeník 2018 nastúpil rožňavský Kesko Racing Team s dvojicou súťažných posádok. Výsledkom bolo jedno víťazstvo v triede 8, ale aj jedno odstúpenie zo súťaže.

 

O víťazstvo sa postarala bratská dvojica Kamil a Erik Švecoví na Honde Civic TypeR. Náskok pred ostatnými súpermi v triede 8 a Kamilovi s Erikom podarilo vybudovať už v prvých troch rýchlostných skúškach, ktoré absolvovali účastníci seriálu Majstrovstiev Slovenska v rally 2018 v piatok večer. Jeho hodnota bola viac ako jeden a štvrť minúty. Na sobotu tak Kamilovi s Erikom ostala úloha náskok udržať a absolvovať zvyšných šesť rýchlostných skúšok, aby sa v závere súťaže mohli tešiť z víťazstva.

Tibor Szabosi;c30i2826-11.jpg

„Samozrejme pre nás to boli domáce rýchlostné skúšky, ale vedeli sme, že to nebude vôbec ľahké. Najnáročnejší bol piatok a rýchlostná skúška Peklo. Tu sme síce išli opatrnejšie, napriek tomu sa nám podarilo vybudovať si poriadne veľký náskok. V sobotu, tých šesť rýchlostných skúšok sme si prvenstvo udržiavali. Mohli sme zabojovať aj v dvojkolkách, kde nám nakoniec patrilo štvrté miesto, ale brali sme radšej body v rámci triedy. Moja vďaka patrí Kesko Racing Teamu za podporu, otcovi a mechanikom za výborné služby pri príprave auta a samozrejme všetkým divákom, ktorí nám fandili," opísal 10. Enipro Rally Lubeník 2018 Kamil Švec.

Tibor Szabosi;c30i4464-13.jpg

Druhá posádka v zložení František Fusko - Ján Bomba v súťaži bojovala iba jednu rýchlostnú skúšku, keď jej praskol kĺb na poloosi Seatu Leon TDi.

„Škoda toho, ale keď sa technika rozhodne štrajkovať, posádka sa môže aj na hlavu postaviť a nič si nepomôže. Mrzí ma to, chceli sme si to užiť," zhodnotil Fero Fusko.

Tibor Szabosi;c30i2838-13.jpg

Napriek faktu, že Rally Lubeník je už za nami, v Kesko Racing Teame voľno nehrozí, keďže jazdci rožňavského tímu už počas nadchádzajúceho víkendu budú bojovať o body v rámci Dobšinského kopca. O tom si však viac povieme v inom článku.

Kesko Racing Team, M. Majláth

Poznámka: Tento materiál nie je autorským materiálom www.autosportfoto.sk, redakcia do neho nezasahovala a nezodpovedá preto za prípadné faktické a gramatické chyby. Text neprešiel jazykovou korektúrou.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri