Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga sa posúva na šieste miesto priebežného poradia

Thursday, 05. 01. 2023 - 18:00, Miroslav Majláth   

Juraj Varga sa posúva na šieste miesto priebežného poradia

Piata etapa Rally Dakar 2023 priniesla šieste miesto pre Slováka Juraja Vargu. Toto umiestnenie ho zároveň posunulo v priebežnom absolútnom poradí kategórie Quad na šieste miesto.

 

MM Photo

Etapa a jej zdolávanie bolo veľmi obdobné ako vo včerajšej štvrtej. Rozdiel bol samozrejme v trati, ktorá sa teraz išla severne od mesta Hail. Jej profil bol viac rovinatý, keď jazdci absolvovali celú trať v nadmorskej výške od sedemsto do osemsto metrov. Povrch bol celý pieskový a etapa merala celkovo šesťstoštyridsaťtri kilometrov, pričom meraný úsek bol dlhý tristosedemdesiattri kilometrov. Skupina jazdcov kategórie Quad sa krátko po štarte, opäť rovnako ako včera navzájom dobehla a následne celú trať absolvovali v skupinke spoločne. Raz bol rýchlejší jeden, o chvíľu zase druhý. Juraj Varga na prvom waypointe umiestnenom na tridsiatom siedmom kilometri začínal na dvanástom mieste priebežného poradia. Postupne sa však predieral štartovým polom vyššie a vyššie, aby v cieli etapy bral konečné šieste miesto.  Zároveň sa posunul aj v priebežnom celkovom poradí kategórie Quad na šiestu priečku.

MM Photo

„Piata etapa za nami. Bola celá na piesku, polovica sa išla na pieskových cestách a polovica v dunách. Výsledok dobrý, ale na tých pieskových cestách je vidieť, že moja konkurencia je rýchlejšia. Náš motor nie je úplne sériový, ale snažili sme sa ho postaviť viac na výdrž. Mne ide motorka stopäť a konkurencii o desať kilometrov rýchlejšie. S tým však už tu neurobíme nič. Je tu ale poriadna zima, ráno aj popoludní boli takmer stopäťdesiat kilometrov dlhé prejazdy, čo bol dosť masaker. Zajtra nás čaká najdlhšia etapa z celého Dakaru, tak si pôjdem poriadne oddýchnuť,“ zhodnotil dnešnú piatu etapu Juraj Varga.

MM Photo

Zajtra, tak ako už aj Juraj povedal, sa mala konať najdlhšia etapa tohtoročnej Rally Dakar. Tá nakoniec bude mať ešte viac kilometrov ako mala mať pôvodne. Dôvodom je oznam organizátor, z dôvodu záplavy miesta, kde mal stáť bivak Al Duwadimi bude meraná časť etapy skrátená približne o sto kilometrov. Jazdci, ako aj ich sprievodné vozidlá a mechanici však následne zamieria do bivaku pri Rijáde, čo pôvodne plánovaných takmer osemstoosemdesiat kilometrov dlhú etapu predĺži až na deväťstodvadsaťdva kilometra. Takže sa všetci majú na čo tešiť. Následná siedma etapa sa bude konať v úseku kde sa mala konať ôsma etapa, čiže medzi Al Duwadimi a Rijádom. Následne, ak to počasie dovolí sa celá karavána presunie do bivaku Al Duwadimi.
 
Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri