Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

V štvrtej etape berie Juraj Varga šieste miesto

Wednesday, 04. 01. 2023 - 17:52, Miroslav Majláth   

V štvrtej etape berie Juraj Varga šieste miesto

V priebehu štvrtej a piatej etapy Raly Dakar 2023 čaká na súťažiacich bývanie v jednom bivaku, ale aj dvojica súťažných dní v okolí mesta Hail.

 

MM Photo

Štvrtá etapa Rally Dakar 2023 sa konala západne od saudskoarabského mesta Hail. V rámci nej museli súťažiaci absolvovať meraný úsek o dĺžke štyristodvadsaťpäť kilometrov, ale aj stoštyridsaťosem kilometrov spojovacích úsekov. Aby to nebolo jednoduché, všetci ktorý chceli v tejto etape uspieť nesmeli vynechať ani osem waypointov rozmiestnených na trati. Druhou podmienkou na dobré umiestnenie bolo, aby celú trať absolvovali v čo najrýchlejšom čase. Slovákovi Jurajovi Vargovi jazdiacemu v kategórii Quad sa to podarilo na šiestom mieste.

Dakar.com

„Dnešná etapa bola v podstate skoro celá piesková s množstvo dún. Išli sme v skupinke celá prvá šestka. Potom nám síce prvý trochu odišiel a ostalo nás spolu celkovo päť, čiže sú medzi nami minimálne časové rozdiely. Išli sme v podstate skoro stále vo vláčiku. Na trati boli dnes väčšie duny, ktoré boli ťažšie na výjazd. Ale bolo to zaujímavé a páčilo sa mi to. Čo sa týka technika, tá fungovala bez problémov,“ opísal štvrtú etapu Juraj Varga.

MM Photo

Dnešné šieste miesto posunulo Juraja Vargu v priebežnom absolútnom poradí kategórie Quad už na siedme miesto. Rally Dakar 2023 sa ale skladá z celkovo pätnástich súťažných dní, čiže do cieľa je ešte veľmi ďaleko. Zajtrajšia piata etapa sa bude konať opäť v okolí mesta Hail, pričom trať bude situovaná v tomto prípade severným smerom od mesta. V rámci nej absolvujú účastníci najznámejšej súťaže na svete šesťstoštyridsaťtri kilometrov, z ktorých bude tristosedemdesiattri meraných. Organizátor v nej sľubuje jazdcom opäť iba piesok, piesok a zase len piesok. Samozrejmosťou budú aj väčšie, či menšie dunové úseky, ale hlavne na čom bude asi najviac záležať, zvládnuť v tejto pieskovej pustatine navigáciu.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri