Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jedinečná príležitosť stať sa automobilovým pretekárom

Thursday, 11. 02. 2010 - 22:24, T. Szabosi   

Jedinečná príležitosť stať sa automobilovým pretekárom

• Viacnásobný majster Slovenska v pretekoch do vrchu Jaroslav Baránek hľadá talentovaného jazdca pre svoj tím 
• Víťaz súťaže Autotechna racing talent bude môcť pretekať s majstrovskou Kia cee'd počas celej sezóny 2010

(Teplička nad Váhom) 11. február 2010 - Vďaka jedinečnému projektu sa môže jeden Slovák alebo Slovenka stať automobilovým pretekárom počas sezóny 2010. Súťaž, ktorú organizuje Autotechna Jaroslav Baránek v spolupráci so spoločnosťou Kia Motors Slovakia je otvorená pre každého motoristického nadšenca, ktorý sa túži stať automobilovým pretekárom. Cieľom súťaže je nájdenie nového talentovaného jazdca pre seriál pretekov do vrchu, ktorý je organizovaný Slovenskou asociáciou motoristického športu (SAMŠ). Víťaz súťaže dostane k dispozícii športovo upravený automobil Kia cee'd, pretekársky výstroj a bezplatný servis na sezónu 2010.

Autor projektu Jaroslav Baránek sa prostredníctvom tejto, na Slovensku zatiaľ jedinečnej ponuky, propaguje automobilové preteky, a zároveň vytvára priestor pre mladé talenty. „Spomenul som si na svoje jazdecké začiatky ako náročné bolo začať s motoristickým športom. Dnes to ľudia, ktorí by chceli pretekať, nemajú o nič jednoduchšie. Z tohto dôvodu vznikla súťaž Autotechna racing talent, ktorá umožní aspoň jednému šťastlivcovi, ktorý má jazdecké predpoklady, splniť si svoj pretekársky sen," zaspomínal si Baránek na svoje prvé kroky vo svete motošportu.

Tibor Szabosi;img_3692.jpg

Jedinou podmienkou na účasť v sútaži je minimálny vek účastníka 16 rokov. Organizátor verí, že aj vďaka nej sa podarí prelomiť pomyselné tabu a do súťaže sa prihlásia ženy a dievčatá, pre ktoré je automobilový šport rovnako vhodný a túto súťaž určite zvládnu. Súťažiaci v troch kolách absolvujú jazdy na motokárach, civilnom vozidle na autocvičisku, popasujú sa s otázkami v niekoľkých testoch a absolvujú testy reakčných schopností. Internetová registrácia sa začína 11. februára a potrvá do konca februára 2010. Víťaz bude vyhlásený po ukončení finálového kola, ktoré sa uskutoční 27. marca 2010 vo Zvolene. Bližšie informácie o súťaži Autotechna racing talent 2010 a elektronickú prihlášku nájdete na stránke www.autotechna.sk/talent.


Víťaz súťaže bude počas nastávajúcej sezóny jazdiť na automobile Kia cee'd, s ktorým sa Jaroslav Baránek stal majstrom slovenských vrchov dvakrát po sebe v sezónach 2008 a 2009. Model Kia cee'd je na Slovensku vyrábaný už od roku 2006 a vo svojej triede na domácom trhu patrí medzi lídrov. V roku 2009 sa cee'd na Slovensku s počtom 3 629 predaných kusov stal druhým najpredávanejším automobilom vo svojej triede.

Tibor Szabosi;_mg_9182.jpg

Pretekárska Kia cee'd jazdiaca vo farbách Autotechny je v celosvetovom meradle prvá , ktorá bola špeciálne upravená pre automobilové preteky. Kompletná prestavba auta prebehla taktiež na Slovensku v dielňach skúseného Koiš Racing Teamu. Automobil hneď vo svojej premiére na slovenských kopcoch v roku 2008 získal majstrovský titul, ktorý v nasledujúcej sezóne 2009 aj úspešne obhájil. Najnovším prvenstvom majstrovského cee'du je skutočnosť, že pretekárska sezóna 2010 pre neho bude prvou, kedy sa stane hlavnou cenou v unikátnej súťaži, ktorá poskytne priestor mladým talentovaným jazdcom. Všetci finalisti súťaže Autotechna racing talent budú mať jedinečnú možnosť osobne navštíviť výrobný závod automobilky Kia priamo v Tepličke nad Váhom.

Časový plán súťaže:
11. - 28. február 2010 - elektronická registrácia účastníkov
15. marec 2010 - 1. kvalifikačné kolo (prvá polovica prihlásených)
16. marec 2010 - 2. kvalifikačné kolo (druhá polovica prihlásených)
27. marec 2010 - finále (20 najrýchlejších z 1. a 2. kvalifikačného kola)

Tibor Szabosi;_mg_9367.jpg

Technické údaje vozidla Kia Cee'd 2,0 CRDi v úprave pre preteky automobilov do vrchu:
- výkon motora 209 Hp,
- krútiaci moment 430 Nm,
- bezpečnostná výbava OMP,
- tlmiče Proflex,
- predné brzdy AP racing,
- samosvorný diferenciál,
- spojka s keramickou lamelou a tvrdou centrálnou pružinou,
- motorový olej Castrol TWS Motorsport.

Kia Motors Slovakia je prvým výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Výroba automobilov ako aj motorov pre osobné automobily bola spustená v decembri 2006. Kia na Slovensku v súčasnosti zamestnáva 2 800 ľudí a vyrába automobil Kia cee'd v troch karosárskych úpravách - päťdverový cee'd, kombi cee'd_sw a trojdverový športový pro_cee'd, ako aj športovo úžitkový model Kia Sportage a Hyundai ix35. Aktuálne spoločnosť Kia Motors Slovakia patrí medzi najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku. Od spustenia sériovej výroby v decembri 2006 výrobné brány závodu opustilo už viac ako 500 000 vozidiel.

 Tibor Szabosi;_mg_9916.jpg

Kia Motors Corporation (Kia), je jedna z najrýchlejšie rastúcich automobilových spoločností na svete, bola založená v roku 1944 a je najstaršou kórejskou automobilkou. Ako člen automobilovej skupiny Hyundai-Kia Automotive Group má za cieľ stať sa jednou z vedúcich automobilových značiek vo svete. V 13 výrobných a montážnych závodoch v 8 krajinách sveta v súčasnosti automobilka produkuje viac ako 1 500 000 vozidiel ročne, ktoré sú predávané prostredníctvom siete oficiálnych zastúpení v 172 krajinách sveta. Kia má dnes viac ako 42 000 zamestnancov a ročné výnosy viac ako 14,6 miliardy USD. Kia Motors je hlavným partnerom tenisového grandslamového turnaja Australian Open a súčasne tiež celosvetovým oficiálnym sponzorom Davisovho pohára. Od roku 2007 do roku 2014 bude Kia oficiálnym automobilovým partnerom Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA, ktorá organizuje majstrovstvá sveta vo futbale. Slogan spoločnosti Kia Motors Corporation „The Power to Surprise" vyjadruje odhodlanie spoločnosti prekonávať očakávania zákazníka pomocou neustálych inovácií v oblasti automobilového priemyslu.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri