Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Súťaž Autotechna racing talent 2010

Thursday, 11. 02. 2010 - 21:05, T. Szabosi   

Súťaž Autotechna racing talent 2010

Súťaž o miesto jazdca v pretekárskom aute!

Preteky automobilov do vrchu sú na Slovensku bez preháňania najzaujímavejšou motoristickou disciplínou. Nielen počtom pretekov, množstvom divákov, ale aj záujmom jazdcov. Preteky sú však aj finančne náročné, čo je asi najväčšou prekážkou toho, aby jazdecká základňa bola ešte širšia. Záujemcov, ktorí by si to radi skúsili za volantom pretekárskeho auta je veľa, ale z dôvodu nedostatku spomínaných financií, zostávajú aj naďalej na "druhej strane zvodidla", ako vďační diváci.

Tibor Szabosi;img_2784.jpg

S pozoruhodnou iniciatívou, ktorej cieľom je nájsť nového jazdca v pretekoch do vrchu a umožniť mu odjazdiť jednu sezónu v pretekárskom aute zadarmo, prichádza automobilový pretekár Jaro Baránek.

Jaro organizuje súťaž, ktorej víťaz získa národnú licenciu jazdca pretekov do vrchu SAMŠ, kompletný servis na všetkých pretekoch do vrchu SAMŠ na Slovensku v roku 2010 a už spomínané miesto v pretekárskom aute. Tým vozidlom je špičkovo upravená Kia cee'd, ktorá získala v roku 2008 aj 2009 majstrovský titul v skupine diesel. Výkon 209 Hp a krútiaci moment 430 Nm, tlmiče Proflex, brzdy AP racing... je jasné že sa jedná o profesionálne náradie, s ktorým sa dá vážne pretekať.

Tibor Szabosi;img_3090.jpg

Súčasťou prvej ceny v súťaži Autotechna racing talent je aj osobná asistencia Jara Baránka, vysvetlenie techniky jazdy a určenie ideálnej stopy pred každými pretekmi. Takéto rady, od niekoľkonásobného majstra Slovenska budú mať pre nového jazdca určite podstatný význam.

Súťaž bude mať tri kolá a jej registrácia začína 11. februára 2010. Účastníci budú jazdiť na motokárach, aj na autocvičisku, budú odpovedať na otázky v testoch a absolvujú aj test reakčných schopností. Do súťaže sa môže prihlásiť ktorýkoľvek občan SR, minimálne šesťnásťročný. Organizátor verí, že sa prihlásia aj dievčatá a ženy, ktoré zatiaľ vídať na našich "kopcoch" veľmi zriedka. Všetky podrobnosti sú k dispozícii na stránke www.autotechna.sk/talent

Tibor Szabosi;img_9717.jpg

Finále sa uskutoční 27.marca 2010 vo Zvolene, ako súčasť podujatia Majster volantu. A víťaz súťaže odštartuje na svoje prvé preteky 17. apríla na Majstrovstvách Slovenska na Pezinskej Babe.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri