Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jarovi Dubóczimu nevyšli domáce preteky úplne podľa predstáv

Monday, 05. 09. 2022 - 21:29, Miroslav Majláth   

Jarovi Dubóczimu nevyšli domáce preteky úplne podľa predstáv

Jaroslav Dubóczi spoločne s Jantar Teamom majú za sebou posledné podujatie zaradené do seriálov Dynamax MMSR a MSR pretekov automobilov do vrchu 2022. Tie sa konali v Kremnici.

 

Tibor Szabosi

Pre Jara Dubócziho boli až do tohtoročnej sezóny domácimi pretekmi podujatie na Ostrej Lúke. To všetko je už ale minulosť, keďže máme za sebou podujatie v Kremnici, ktorá je od Žiaru nad Hronom naozaj iba čo by kameňom dohodil. Aj preto sa Jaro na tieto preteky veľmi tešil.

untitled-1-218.jpg

Nie nadarmo sa ale hovorí, že „doma nie je nikto prorokom“ a presne toto príslovie platilo aj v tomto prípade. V sobotu Jaro veľmi chcel, no už v prvej jazde sa mu podarilo nedobrzdiť do retardéru, kde poškodil auto, napriek tomu došiel do cieľa. Nakoniec „len“ tretie miesto v triede 4a ako aj štvrté v skupine 4.

Tibor Szabosi

„Tento kopec poznám dobre, veď od nás z domu je to iba pár kilometrov. Ale tak ako to býva v domácom prostredí, kde mám množstvo fanúšikov a kamarátov, nejako to dnes nešlo a ja som v prvej ostrej trafil retardér, rozbil nárazník a ohol tyčku riadenia. Napriek tomu som ale do cieľa došiel. Mrzí ma to, chcel som podať lepší výkon,“ zhodnotil Jaro Dubóczi po sobotňajších pretekoch.

Tibor Szabosi

V nedeľu, vďaka faktu, že sa konalo posledné kolo slovenského šampionátu, sa rozdával aj jeden a pol násobok bodov. Bolo teda o čo bojovať, keďže stále ešte nebolo o ničom rozhodnuté. Žiaľ, v nedeľu v druhej súťažnej jazde prišiel technický problém.

Tibor Szabosi

„Druhú súťažnú jazdu som opakoval kvôli nehode jedného z vozidiel predo mnou. Navyše som pol hodinu čakal v aute, čo nebolo práve najpríjemnejšie. Napriek tomu som si to chcel poriadne užiť a zabojovať, no žiaľ prišla technická porucha a posledný úsek trate som išiel bez výkonu. Dôvodom bola hadica na turbe. Dojazdil som síce na treťom mieste, ale som z toho celého poriadne frustrovaný,“ oznámil Jaro v cieli druhého súťažného dňa.

Tibor Szabosi

V rámci seriálu Dynamax Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2022 by však po spočítaní bodov mal Jaro Dubóczi obsadiť tretie miesto v triede 4a.

Tibor Szabosi

„Sezóna začala veľmi dobre. Hneď na Slovakia Ringu sa mi darilo atakovať popredné miesta absolútneho poradia. Potom to bolo vždy o druhom , treťom mieste, niekedy dokonca to bolo ešte lepšie a vyzeralo to naozaj nádejne. Potom však prišli chvíle, kde moji súperi vylepšili svoje autá a ja som zaostával. Žiaľ v tejto triede oproti vozidlám s pohonom všetkých kolies nemám s mojou dvojkolkou šancu a dosiahol som naozaj asi maximum z toho čo bolo vôbec možné. Verím, že to pochopia aj partneri Jantar Teamu, ktorým veľmi pekne ďakujem za podporu,“ uzavrel rozprávanie Jaro Dubóczi.

Tibor Szabosi

Ján Miloň, šéf Jantar Teamu na obhajobu Jara povedal: „Je mi jasné, že s týmto autom to už asi nepôjde. Jaro z neho síce vie dostať maximum, ale to nestačí. Budeme si musieť spoločne sadnúť, dať hlavy dohromady a niečo vymyslieť. Samozrejme tretie miesto nie je zlé umiestnenie, ale ja by som Jarovi prial aby sa mohol postaviť aspoň o stupienok, dva vyššie. Je to veľmi dobrý jazdec a podáva naozaj dobré výkony. Už je to teraz fakt iba o technike. Napriek tomu mu gratulujem a verím tomu, že nájdeme nejaké spoločné riešenie.“

Tibor Szabosi

Jarovi Dubóczimu síce sezóna v Kremnici skončila, Jantar Team však pokračuje ďalej so svojimi ďalšími reprezentantmi. Najbližšie to bude počas prvého októbrového víkendu na Rally Pačejov.

Miro Majláth

Jantar Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri