Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Slovenskú kopcovú sezónu ukončilo podujatie TODOS Kremnica 2022

Monday, 05. 09. 2022 - 12:14, Miroslav Majláth   

Slovenskú kopcovú sezónu ukončilo podujatie TODOS Kremnica 2022

Seriál Dynamax MMSR a MSR pretekov automobilov do vrchu 2022 práve skončil. Stalo sa tak na podujatí TODOS Kremnica 2022.

 

TODOS Kremnica 2022

Viac ako dôstojnú bodku za tohtoročnou sezónou pretekov automobilov na Slovensku urobilo podujatie, ktoré prinieslo hneď niekoľko noviniek. Nebola to iba nová trať a miesto konania podujatia, ale aj reálna Formula 1, či nádherné oceňovanie najrýchlejšej trojice.

Tibor Szabosi

Na podujatí sa predstavilo viac ako sedemdesiat kopcových jazdcov z troch európskych krajín, pričom bravúrne výkony každého z nich poriadne rozohnil  veľké množstvo prítomných divákov.

Tibor Szabosi

Zatiaľ čo v sobotu bolo počas celého dňa slnečno, v nedeľu sa počasie zmenilo trošku k horšiemu. Už predpoludním začalo mierne pršať, pričom dažďové kvapky chvíľami striedalo slnko, popoludní, hlavne vo vrchnej časti trate začalo aj poriadne pršať. Toto samozrejme ovplyvnilo vývoj samotných pretekov, keď zrazu do hry naskočila nielen „pneumatiková ruleta“, ale aj dlhšie prerušenia pretekov po niekoľkých menších nehodách.

Tibor Szabosi

Víťazstvo si z Kremnice rovnako ako v sobotu, aj v nedeľu odviezol poľský jazdec Sebastian Stec na Forde Fiesta. Aj ďalšie dve miesta v nedeľu obsadili Poliaci, pričom druhé miesto patrilo Jedrzejovi Szczepaniakovi na Lamborgini Huracan a tretie Karolovi Krupovi jazdiacemu na Škode Fabia CT.

Tibor Szabosi

V prípade seriálu Dynamax MMSR PAV bol najrýchlejší už spomínaný Sebastian Stec, pred Slovákom Martinom Juhásom na formule Lola B02/50 a tretie miesto patrilo Jakubovi Uljanovskiemu na Forde Fiesta.

Tibor Szabosi

Víťazom seriálu Dynamax MSR pretekov automobilov do vrchu vyhral Martin Juhás pred Petrom Ambrúzom na Mitsubishi a Michalom Žiakom na Škode Fabia.

Tibor Szabosi

Medzi Historikmi bol aj v nedeľu najrýchlejší Miloš Zmeškal na formule Ralt 039. Druhé miesto patrilo Jozefovi Kafkovi na vozidle VAZ 2101 a tretiu priečku obsadil František Oravec na Škode 130 RS.

Tibor Szabosi

Ani v prípade Slovenského kopcového pohára sa na víťaznej priečke oproti sobote nič nezmenilo a tak sa z víťazstva tešil Kamil Surový na Honde Civic. Druhé miesto v nedeľu patrilo Erikovi Riečanovi na Škode Fabia RS a tretie Ladislavovi Mokráňovi na Renaulte Clio Sport.

Tibor Szabosi

Záverom treba jednoznačne povedať, že podujatie TODOS Kremnica 2022 bolo iné ako predchádzajúce. V prvom rade Slovensko našlo nový kopec a určite aj množstvo nových divákov. Zároveň však nastolilo aj nový smer, ktorým by sa mohol slovenský šampionát pretekov automobilov do vrchu v budúcnosti uberať. A to je veľmi dobre, keďže motoristický šport na Slovensku presne to potrebuje.

Miro Majláth
tlačový tajomník
TODOS Kremnica 2022



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri