Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jaro Dubóczi spokojný so svojim výkonom na Jankovom vŕšku

Wednesday, 20. 07. 2022 - 09:00, Miroslav Majláth   

Jaro Dubóczi spokojný so svojim výkonom na Jankovom vŕšku

Jaroslavovi Dubóczimu trať pretekov automobilov do vrchu na Jankovom vŕšku netreba vôbec predstavovať. Štartoval tu totiž už počas desiatich, či jedenástich víkendov.

 

Tibor Szabosi;asr69103-2.jpg

Tohtoročný seriál Dynamax MMSR a MSR pretekov automobilov do vrchu sa po Oždianskych serpentínach predsunul trochu severozápadne v rámci Slovenska, na podujatie Autopola Jankov vŕšok 2022. Štartové pole, ako už býva na Jankovom vŕšku zvykom bolo poriadne nabité, pričom početnému množstvu divákov sa predstavila takmer stovka jazdcov z piatich európskych krajín. Medzi nimi samozrejme nechýbal ani slovenský Jantar Team a jeho jazdec Jaroslav Dubóczi s vozidlom Seat Leon Supercopa TDi. Po dvoch sobotných súťažných jazdách Jarovi patrilo druhé miesto v triede 4a ako aj v skupine 4. Navyše bral Jaro aj pohár za druhé miesto v triede 4a v poľskom šampionáte.

Tibor Szabosi;ac7i1571-7.jpg

„So svojim výkonom som spokojný. Moje auto má iba jednu poháňanú nápravu a mne sa podarilo pobiť kopu podstatne silnejších vozidiel. Čo sa týka trate, tú už za tie roky naozaj poznám aj po slepiačky, teda ako sú naskladané zákruty za sebou, samozrejme povrch vozovky sa každý rok o niečo zmení, takže pred pretekmi si ju musím poriadne prejsť. Dnes beriem tri poháre, všetky za druhé miesto, takže fajn,“ povedal po sobotňajších pretekoch Jaro Dubóczi.

Tibor Szabosi;asr61865-4.jpg

V nedeľu pokračovalo podujatie ďalším kolom pretekov. V nich Jaro dojazdil na treťom mieste v triede 4a v rámci Majstrovstiev Slovenska a na štvrtom v rámci Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v skupine 4. V rámci bojov o body do seriálu FIA Central European Zone si Jaro pripísal body za štvrté miesto v skupine 4 a v poľskom šampionáte rovnako za štvrté miesto v triede 4a.

Tibor Szabosi;asr61632-2.jpg

„Dnešný výkon bol trošku váhavý. Pri brzdení do jednej zo zákrut som trochu zaváhal a následný výjazd bol pomalý a ja som tam stratil zhruba sekundu. V druhej jazde bolo už všetko v poriadku a ja som zopakoval včerajší čas. Takže dobre, som spokojný, bol to úspešný víkend. Som rád, že to takto dopadlo a rád by som poďakoval Jantar Teamu za podporu, mechanikom, menovite Jurajovi Melichovi, Petrovi Novakyovi a jeho synovi za super robotu a rovnako aj všetkým, ktorí mi akoukoľvek formou pomáhajú,“ doplnil Jaro Dubóczi po nedeľných pretekoch.

Tibor Szabosi;ac7i1565-8.jpg

Jara teraz čaká odpočinok a následne ďalšie kolo seriálov Dynamax MMSR a MSR pretekov automobilov do vrchu. To sa bude konať v polovici mesiaca august v novej Bystrici.

Jantar Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri