Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Miro Dorinec vyjazdil na Jankovom vŕšku dvakrát bedňu

Tuesday, 19. 07. 2022 - 16:02, Miroslav Majláth   

Miro Dorinec vyjazdil na Jankovom vŕšku dvakrát bedňu

Bratislavčan Miroslav Dorinec sa do kolotoča pretekov automobilov do vrchu zapojil začiatkom sezóny 2021. Teraz na Jankovom vŕšku sa dvakrát postavil na stupne pre víťazov.

 

Tibor Szabosi

Miro Dorinec je dvadsaťšesť ročný sympatický mladý chalan, ktorému zavoňal pach benzínu a spálených pneumatík. Po hobby motokrose sa na štart prvých pretekov automobilov do vrchu postavil v roku 2021 na Slovakia Ringu.

Tibor Szabosi

„Môj dedo voľakedy jazdil motokros za Považskú Bystricu, tak asi som zdedil záľubu v motoristickom športe po ňom. Najskôr aj mňa priťahovali motorky, to bolo ale iba na takej hobby úrovni. K osemnástim narodeninám som dostal Hondu Civic TypeR, samozrejme v civilnej verzii a s ňou to v podstate začalo. Najskôr prišlo na podvozok, postupne aj na iné menšie, či väčšie vylepšovania. Dospelo to až do momentu, keď som sa rozhodol prerobiť ju na pretekárske auto. No a po prerábke som už poškuľoval po možnostiach ako si urobiť licenciu a odštartovať prvé majstrovské preteky,“ vysvetľoval Miro Dorinec svoje motoristické začiatky.

Tibor Szabosi

V prvej, čiže minuloročnej sezóne, sa Miro zameral predovšetkým na spoznávanie kopcových tratí a na zbieranie skúseností. Napriek tomu mu v konečnom hodnotení po sezóne patrilo v triede 5b piate miesto so ziskom osemdesiatosem bodov a v celkovom poradí šampionátu obsadil dvadsiate šieste miesto. Na nováčika, ktorý za sebou nemal žiadnu minulosť v žiadnej automobilovej disciplíne to nebol zlý výkon.

Tibor Szabosi

V aktuálnej sezóne seriálu Dynamax Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu sa Mirovi darí, pričom v rámci dvoch úvodných podujatí, na Slovakia Ringu aj na Ostrej Lúke, bral vždy tretie miesto v triede 5b. Tretieho podujatia v Ožďanoch sa Miro Dorinec nezúčastnil a teraz na Jankovom vŕšku dojazdil najskôr v sobotu na treťom mieste a v nedeľu na druhom v triede 5b.

Tibor Szabosi

„Myslím, že môžem byť spokojný. Na Jankovom vŕšku som sa zoznamoval s novým typom pneumatík a musím povedať, že sa naozaj darilo, keďže dosahované časy boli od jazdy k jazde lepšie a lepšie. Toto ma veľmi teší. Ale u mňa to je stále ešte o neustálom jazdení a zbieraní nových skúseností. Ak by som mal zhodnotiť celý víkend, bolo to výborné, zase som sa o kus posunul dopredu a umiestnenia ma veľmi tešia,“ doplnil Miro Dorinec v nedeľu po pretekoch.

Tibor Szabosi

Ďalším podujatím, kde budete mať možnosť sledovať Mira Dorinca priamo v akcii, bude Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica. To sa uskutoční už o mesiac ako samotný názov napovedá na severe Slovenska, v Novej Bystrici.

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri