Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Interview s Pierrom Campanom o jeho štvrtom mieste na Tour de Corse

Thursday, 19. 05. 2011 - 11:23, Katarína Ďurecová   

Interview s Pierrom Campanom o jeho štvrtom mieste na Tour de Corse

Pierre Campana síce za sebou už zopár štartov v IRC má, vždy to ale bolo za volantom dvojkolky - Renaultu Clio R3. Na svojej domácej rally ale presedlal na Peugeot 207 S2000 a pri svojej premiére s týmto autom na podujatí IRC obsadil výborné štvrté miesto.

Pierre, už ste si uvedomili aký vynikajúci výsledok ste pred týždňom dosiahli?
Pierre Campana:
„Konečne som mal čas spätne sa pozrieť na celé moje predstavenie z minulého týždňa a rozhodne je to zatiaľ najlepší výsledok mojej rally kariéry vôbec. To, že som dostal šancu pretekať na svojej domácej rally, v uliciach môjho rodného mesta bolo niečo úžasné a nikdy nezabudnem na obrovskú podporu od domácich a všetkých fanúšikov. Taktiež som mal šťastie, že som našiel ľudí ochotných ma sponzorovať a vďaka nim som sa vlastne mohol tejto rally zúčastniť. Rád by som poďakoval všetkým, vďaka ktorým som bol schopný dosiahnuť tento výsledok."

Daniele Carta;54-tour-de-corse27.jpg

Ako ste pristupovali k celému podujatiu?
Pierre Campana:
„Spoločne s mojim tímom Munaretto a Sabinou (de Castelli - navigátorka Campany) sme si stanovili jasný cieľ a tým bolo pristupovať k celej rally postupne po jednotlivých rýchlostných skúškach a príliš sa netrápiť celkovým výsledkom. Tento prístup nám pomohol udržať koncentráciu a vyrovnať sa s problémami rýchlo a profesionálne. Samozrejme, vedeli sme, že je veľmi nepravdepodobné, že by sa nám podarilo prejsť cez všetkých 14 rýchlostných skúšok tak náročnej rally akou Tour de Corse je bez problémov, ale boli sme schopní minimalizovať dopad týchto problémov na naše celkové predstavenie a to bolo to hlavné. Taktiež nám pomohli pneumatiky Michelin, ktoré boli počas celej rally výborné."

Daniele Carta;54-tour-de-corse46.jpg

Sú nejaké rýchlostné skúšky, ktoré si budete pamätať viac ako ostatné?
Pierre Campana:
„Na úvodných skúškach sme mali zopár problémov s ovládaním auta, ale nakoniec sa nám podarilo zajazdiť časy, ktoré stačili na top 6. Prvé tri RS druhého dňa boli taktiež veľmi tvrdé, ale po tom ako tím počas servisu zmenil nastavenie zadných tlmičov, tak som mal pocit, že šoférujem perfektné auto. Od tohto momentu sme boli schopní ukázať našu skutočnú rýchlosť. Havária predjazdca na RS6 bola veľmi nešťastná a ja dúfam, že Ari (Vatanen) bude nakoniec v poriadku. RS7 prebehla veľmi dobre a zajazdili sme štvrtý najrýchlejší čas a potom počas posledného dňa sa nám podarila RS9, v ktorej sme boli druhí najrýchlejší. Celkovo som spokojný s našou rýchlosťou a konzistentnosťou, ktorú sme ukazovali počas celej rally. Fakt, že sme stále boli na dosah vedúcej skupinky je to, čo ma teší najviac; myslím, že naša rýchlosť a schopnosť udržať túto rýchlosť počas celej rally je niečo, čo si ľudia na nás všimli asi najviac."

Tibor Szabosi;co8c2263-1.jpg

Čo vás čaká ďalej?
Pierre Campana:
„Jednou z našich hlavných nádejí bolo, že si niekto všimne náš výkon na Tour de Corse a uvidí náš potenciál, čo nám pomôže otvoriť si zopár dverí, čo sa týka mojej kariéry. Dúfam, že sú tu tímy, ktoré videli, čo dokážem a ako si dokážem počínať v ťažkej rally s ťažkými súpermi a dajú mi šancu ukázať, čo vo mne je. Myslím, že výsledok z Tour de Corse i môj výsledok z Monte Carla v tomto roku ukazuje, že som silný jazdec, ktorý je prínosom pre každý tím. Taktiež ale dychtím po tom, že ukážem, že som silný i na šotolinových rýchlostných skúškach - je to niečo, čo by som chcel dosiahnuť a už sa toho nemôžem dočkať."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri