Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Oceňovaný Thierry Neuville

Tuesday, 17. 05. 2011 - 21:18, Katarína Ďurecová   

Oceňovaný Thierry Neuville

Najmladšiemu víťazovi podujatia IRC Thierrymu Neuvillovi sa dostáva chvály z každej strany. Mladý Belgičan získal druhú Colin McRae Flat Out Trophy v rade, predtým na Rally Islas Canarias ju dostal za výborné tretie miesto.

„Thierryho predstavenie bolo neobyčajné, vyhral osem rýchlostných skúšok. Udelenie ceny bolo ťažké rozhodnutie, veľa sa váhalo medzi ním a mladým Korzičanom Pierrom Campanom, ktorý taktiež predviedol vynikajúci výkon (Campana pri svojom prvom štarte v IRC s autom kategórie S2000 skončil štvrtý). Ale nakoniec sme sa zhodli na tom, že Thierry si za svoje víťazstvo túto cenu zaslúži viac ako ktokoľvek iný", vyjadril sa Jean-Pierre Nicolas, jeden z členov poroty, ktorá túto cenu udeľuje.

Daniele Carta;54-tour-de-corse58.jpg

Neuvillov výkon vyzdvihuje i šéf Peugeotu Belgicko-Luxembursko Stéphane Le Guevel: „Som veľmi šťastný z výsledku Thierryho a Nicolasa. Za našu dôveru v nich nás odmenili tým najlepším možným výsledkom. V roku 2010 sme sa rozhodli vložiť našu dôveru v mladého jazdca a chceli sme mu pomôcť naštartovať kariéru. Jeho prvá sezóna bola iba o učení sa. Pre rok 2011 bolo našim cieľom, aby sa Thierry zopár krát objavil na pódiu, ale nikdy sme sa ani len neodvážili dúfať, že jeho víťazstvo by mohlo prísť tak skoro a dokonca na tak ťažkej rally, akou je Korzika. Chcel by som zagratulovať Thierrymu a Nicolasovi, ale taktiež i celému tímu Peugeotu Belgicko-Luxembursko, počínajúc mechanikmi a Kronosom Racing, ktorý postavil perfektné a bezchybné auto" zakončuje Le Guevel.

Daniele Carta;54-tour-de-corse32.jpg

A čo o svojom premiérovom víťazstve povedal samotný Neuville? „Po troch ťažkých dňoch sa cítim teraz veľmi dobre. Na tratiach som na to naozaj tlačil, podobne ako dobrí jazdci, ktorých sme nechali za nami. Bolo ale ťažké pokračovať v jazde na plno, pretože stále sme na tom s Janom boli zhruba rovnako. Ale odviedli sme kus dobrej práce. Cítim sa výborne a som veľmi šťastný, že som najmladším víťazom IRC. Je to úžasné, vyhrať túto rally je ako sen."

Daniele Carta;54-tour-de-corse109.jpg

Neuville dúfa, že mu toto víťazstvo pomôže i v jeho kariére v budúcnosti: „Momentálne neviem ako na tom som, ale bol by som rád, ak by si ma všimli ľudia z veľkých tímov. Ale pre súčasnosť som veľmi rád, že za mnou stojí Peugeot Belgicko-Luxembursko. Na konci sezóny by som s nimi chcel získať titul, ale viem, že je tu veľa ďalších jazdcov, ktorí majú rovnaký cieľ. Som však iba na začiatku svojej kariéry a dúfam, že ešte získam veľa víťazstiev", povedal po skončení Tour de Corse 22-ročný Thierry Neuville, ktorý je po Gilbeteovi Thirionovi, ktorý vyhral v roku 1955 iba druhým belgickým víťazom tohto podujatia.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri