Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hladké víťazstvo Mercedesu na Suzuke

Sunday, 07. 10. 2018 - 10:10, Ľuboš Kašický   

Hladké víťazstvo Mercedesu na Suzuke

71 víťazstvo Hamiltona a 44 dabl pre Mercedes. Napriek tomu si Vettel užil sladkú pomstu.


Nemecký tím Mercedes predviedol absolútnu pohodu a koncentrovaný výkon na náročnom klasickom okruhu v Suzuke, keď po uzurpátorstve v kvalifikácii odkontroloval aj celý priebeh pretekov a zaslúžene zvíťazil. Angličan Lewis Hamilton si výrazne posilnil vedenie v priebežnom poradí majstrovstiev sveta, kde má teraz náskok na Sebastiana Vettela už 67 bodov.

me07r-2.jpg

Nemec Vettel (ferrari) zostal štyri veľké ceny pred záverom sezóny jediným, kto ešte môže teoreticky ohroziť Hamiltonov zisk piateho titulu majstra sveta. V hre je stále sto bodov, no ťažko možno predpokladať, že by Angličan z nich nezískal potrebných tridsaťštyri. Rezignovaný Nemec preto pripravil na Hamiltona sladkú pomstu, keď ho v poslednom kole pripravil aspoň o cenený zisk Grand Slamu (víťazstvo, pole, najrýchlejšie kolo a vedenie od štartu do cieľa). Vettel totiž vykrúžil aspoň najrýchlejšie kolo pretekov.

me09-16.jpg

Dnes sa obidva mercedesy usadili na čele pretekov hneď od štartu a počas celého priebehu pretekov nikoho nepustili na ich pozície. Hamilton tak získal dnes už zriedkavo videný systém víťazstva spôsobom štart - cieľ a evidentne ho chcel ozdobiť aj grand slamom. V to dokonca verili aj v tíme Mercedes, kde mu cez vysielačku hlásili tento úspech. Posledným kolom sa však v tej dobe ešte stále rútil "naprdený" Vettel a najrýchlejším kolom pripravil Hamiltona a Mercedes o čerešňu na torte.

fe06-19.jpg

Bottas dnes vzorne fungoval ako airbag, keď dokonalo zvládol úlohu dvojky. Udržal za sebou aj prebudeného Krakena Verstappena, ktorý zvlášť v závere pretekov (pri predbiehaní pomalších vozidiel) nepríjemne štípal. Holanďan si dnes zasa vyslúžil nálepku zlého muža, keď kolidoval s oboma pilotmi Ferrari. Najprv v závere prvého kola sa v šikane zrazil s Räikkonenom, ktorému nenechal priestor a v deviatom kole nepustil pred seba ani Vettela, ktorý sa optimisticky cez Maxa tlačil na „nepretlačiteľnom" mieste v „lyžičke".

rb04r-1.jpg

Nemec Vettel po zmätkoch v kvalifikácii štartoval z deviateho miesta a už po prvom kole bol piaty. Kolízia s Verstappenom ho však odsunula na chvost celého poľa a ani nasledujúca stíhačka s poškodeným autom mu nepomohla vyššie, než na konečné šieste miesto.

mcl02-12.jpg

Nudu na čele pretekov nám tak aspoň trochu kompenzovala celá sada predbiehaní vo zvyšku štartového poľa. Suzuka tento rok oslavovala tridsiate výročie v kalendári F1 a dokázala, že jej nádherný okruh je aj v dnešnej dobe „vláčikov" schopný pobaviť nás napínavým priebehom. Kiežby bolo takýchto „živočišných" okruhov v kalendári viac. Sorry, ale tie Tilkeho zlepence sa Suzuke nikdy nevyrovnajú.

res-race-results-1.jpg

Formulu jeden teraz čaká dvojtýždňová prestávka, počas ktorej sa tímy presťahujú do amerického Austinu. No a za určitých okolností by sa Hamilton z piateho titulu mohol radovať už tam.

standings-13.jpg

me13-9.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri