Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hankook, či Pirelli?

Thursday, 04. 10. 2018 - 08:08, Ľuboš Kašický   

Hankook, či Pirelli?

Kto bude obúvať F1 v rokoch 2020-2023? Schyľuje sa k rozhodujúcemu konaniu a FIA potvrdila, že do finále sa dostali iba dvaja kandidáti.

Po rokoch jazdenia na ospevovaných, aj zatracovaných talianskych pneumatikách Pirelli je celkom reálne, že sa dočkáme zmeny. Veľmi vážnym kandidátom je juhokórejský výrobca pneumatík Hankook, ktorý už roky obúva DTM a F3.

Martin Trenkler;2013de-ferrari-01.jpg

Že to Hankook s F1 myslí vážne dokazuje aj kúpený monopost Williams F1 z roku 2011 na ktorom Hankook svoje pneumatiky testuje. Rovnako tak Kórejčanom pomáha Japonec Hirohide Hamashima, ktorý kedysi pracoval pre Bridgestone a tiež pre tím Ferrari.

fiaf3-01.jpg

„Všetci si pamätáme, ako sa Pirelli v prvých troch rokoch trápilo," vyjadruje sa k situácii aj Bernie Ecclestone, ktorý Pirelli do F1 pomohol. „Neskôr sa adaptovali a preto by bolo lepšie, keby v F1 zostali. Každý, kto príde nový si bude musieť prejsť takýmto krízovým obdobím."

Martin Trenkler;2013it-ecclestone-01.jpg

Zatiaľ nie je presne známe ako a kedy celý výberový proces prebehne. No zjavne sú teraz na programe aj diskusie so zástupcami F1. Obchodné podmienky sú totiž mimoriadne dôležité.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri