Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton zvalcoval singapurské nádeje Vettela

Saturday, 15. 09. 2018 - 16:26, Ľuboš Kašický   

Hamilton zvalcoval singapurské nádeje Vettela

Fantastickým kolom si dokázal Angličan Lewis Hamilton vyjazdiť v Singapure už svoje 79 pole positon a na špecifickej ázijskej trati bude mať zajtra na Vettela dôležitú výhodu.


„Podarilo sa mi vynikajúce kolo," usmieval sa od ucha k uchu natešený Hamilton. „Celý tím tvrdo pracuje a toto je výsledok. Ďakujem všetkým ľuďom na okruhu aj v našej továrni. Ešte stále som z toho trochu rozrušený." Famózny čas pilot Mercedesu vykrúžil už na prvý pokus, no ten druhý sa mu už nevydaril. Nevydaril sa však ani nikomu z konkurencie a tak sa Angličan už po 79-tykrát postaví na najlepšie miesto na štarte.

fe03q-1.jpg

Výborné výkony celý víkend podával Kimi Räikkonen a všetci sme mu držali palce, aby sa pretavili do ďalšieho dobrého výsledku a svojmu kolegovi tak ukázal, že do starého železa ešte nepatrí. Kimi však nezopakoval v poslednej časti kvalifikácie výsledok z Q2 a nakoniec bude zajtra štartovať ako piaty. Jeho kolega Vettel však nebol až tak dobrý, akoby si želal. Na Hamiltona stráca šesť desatín sekundy a vyštartuje až ako tretí.

me05-23.jpg

To, že charakter okruhu by mal sedieť redbullom potvrdil Max Verstappen. Za najrýchlejším mercedesom zaostal iba o tri desatiny sekundy a postaví sa zajtra vedľa Lewisa Hamiltona. Jeho kolega Daniel Ricciardo stráca paru a vyštartuje ako šiesty. „Je to pre mňa ako víťazstvo," neskrýval radosť Mad-Max. „Máme výborné auto, no mám trochu obavy o motor. Rozhodne však bude dôležitý čistý štart. Už sa teším."

rb02q.jpg

Do prvej desiatky sa podľa očakávania znova prepracovali monoposty Force India. Perez je siedmy a Ocon deviaty. Medzi nich sa natlačil Romain Grosjean, ktorého na Monze vylúčili za neregulárne auto a ktorý navyše musí ukázať svoj potenciál, aby si zachoval nádej na zmluvu na nasledujúcu sezónu.

fe04-28.jpg

V najväčších sklamaním je tím Williams, ktorého piloti strácajú takmer dve sekundy na predposledný štartový rošt, nie to ešte na lídra. Je to smutný pohľad na tradičný britský tím a neostáva veriť, že sa z toho ešte dokáže vyhrabať.

q3-res-14.jpg

Zajtrajšie preteky štartujú o 14:10 nášho času.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri