Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Najrýchlejší Kimi a Ferrari

Friday, 14. 09. 2018 - 17:18, Ľuboš Kašický   

Najrýchlejší Kimi a Ferrari

Zopár „hodín" a zopár ťukancov sme si užili ako najväčšie vzrušenie počas úvodných voľných tréningov na nedeľňajšiu GP Singapuru. Mimochodom, nezabudnite, že štartuje o 14:10 SELČ.


Po Monze sa kolotoč F1 definitívne vytratil z Európy a svoju „svetovú túr" rozbalil nateraz v Singapure. Témou posledných dní však bola viac hra o Kimi Räikkonena, než súboj o majstrovský titul, hoci Mercedes porazil Ferrari na jeho domácej pôde na Monze.

fe02-40.jpg

„Pokračujem, lebo chcem," tvrdí fínska hviezda a podľa jeho posledných výkonov sa dá usudzovať, že sa vo zvyšných pretekoch sezóny pokúsi konečne po rokoch vyhrať. Jeho ufňukaný kolega Vettel sa už teraz domáha tímovej réžie potom, čo sa mu rozklepali kolená po Kimiho výkone na Monze. A „oslobodený" Fín sa evidentne chce predviesť potom, čo ho Ferrari vynecháva z hry.

fe01-51.jpg

V Singapure sa toho veľa nedialo a Kimi Raikkonen ukazoval, že stále patrí do absolútnej špičky. V podvečernom druhom meranom tréningu zajazdil najrýchlejší čas a aj silného Hamiltona s novým motorom Mercedes preskočil o jedenásť tisícin.

me01-32.jpg

Vo veľmi dobrom svetle sa javia redbully, ktoré v prvom tréningu zajazdili najlepšie časy a ani podvečer veľa nezaostali. To všetko naznačuje, že by sme v nedeľu mohli vidieť napínavé preteky medzi trojicou tímov.

fp2-res-13.jpg

A ešte si povedzme, že všetky kuvikajúce hlasy o odchode Lanca Strolla do Force Indie sa ukázali zatiaľ ako plané. Peréz aj Ocon majú platné zmluvy a nebude ľahké ich tak rýchlo vypudiť. Mladý Stroll tak naďalej jazdí v najpomalšom aute štartového poľa a Robert Kubica na svoj comeback stále čaká. „Nemienim to riešiť," tvrdí síce Poliak, no aj on by už bol najradšej, keby Lancík rýchlo vypadol. „Je nám jasné, že odíde," tvrdí aj Claire Williamsová. „Zatiaľ je však stále v našom tíme. Pochopiteľne, že prvým v rade na jeho miesto je náš náhradný pilot Kubica." Nám teda neostáva nič iné, len veriť, že Claire to myslí vážne a Lancík sa naozaj bude porúčať ešte v tejto sezóne.

rb01-28.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri