Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Aj Singapure korisťou Hamiltona

Sunday, 16. 09. 2018 - 16:06, Ľuboš Kašický   

Aj Singapure korisťou Hamiltona

Dlhé a nudné preteky v Singapure vyhral bez väčších problémov Mercedes a Lewis Hamilton. O dva týždne pokračuje F1 v Soči.


Pri pretekoch, aké sme dnes videli zo Singapuru, s čistým svedomím radšej odporučím si trochu podriemať. Nuž, aj keď kalendár tvrdí, že je nedeľa, tak to nemusí vždy súhlasiť. Krúženie medzi tesnými mantinelmi pod umelým osvetlením môže byť síce v predraženom Singapure dobrá príležitosť pre smotánku sa ukázať, no pre nás smrteľníkov, túžiacich po športe, to bola hrozná nuda. Sorry.

pi01-9.jpg

Dvakrát sa nás síce pokúsil prebudiť Checo Perez (forceindia), ktorý si asi veľa uhol nejakého energetického drinku. Už v prvom kole totiž neodhadol „svoju silu" a natlačil na zvodidlá svojho kolegu Ocona. V polovici pretekov to potom chcel zopakovať s nešťastným Sergejom Sirotkinom (williams), ktorý bol aj tak rád, že je vôbec na trati. Perez si však poškodil vlastne auto a dostal navyše penalizáciu.

wi01-15.jpg

Medzitým na trati s ľahkosťou na čele krúžil oddýchnutý Lewis Hamilton (mercedes). Zúfalý Sebastian Vettel (ferrari) síce v úvode predbehol Maxa Verstappena (redbull) a naivne veril, že zloží aj vedúceho Angličana, no v polovici pretekov jeho „červení bratia" nezvládli v depe správne výmenu a pred Nemca sa znova dostal Holanďan. Vettel bol nakoniec rad, že má aspoň body za tretie miesto.

mcl01-18.jpg

Na prvých šiestich miestach prišli do cieľa piloti troch najrýchlejších tímov Mercedes, Ferrari a RedBull. Vo zvyšku štartového poľa bol zasa najlepší Fernando Alonso (mclaren), ktorý však na šiesteho Ricciarda (redbull) zaostal viacej ako minútu!!! Šialený rozstup. Taká je však dnešná F1. Chváľte, či haňte. Je to realita.

race-results-14.jpg

Šampionát pokračuje o dva týždne v Soči, no veľkú zmenu nečakajme. To naozaj oveľa vzrušujúcejšia bola tohtovíkendová turecká rely. Tam sa aspoň diali veci.

standings-12.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri