Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Estónska Rally – Analýza a Tipy

Tuesday, 13. 07. 2021 - 14:58,    

Estónska Rally – Analýza a Tipy

Po vydarenom debute vo WRC v roku 2020 si Estónska Rally našla svoje miesto v kalendári aj tento rok. Veľmi rýchla a charakterom pripomínajúca Fínsku Rally. Jediný rozdiel v minulosti bol v nedostatku horizontov a skokov, ktoré však Estónsky organizátori umelo, rok po roku vytvárali a dnes sú už prirodzenou súčasťou rýchlostných skúšok. V Estónsku sa tiež dosť čistí trať, z čoho určite nebudú mať radosť jazdci, ktorí na trať vyštartujú medzi prvými. Kto je za daných okolností  favorit? Na koho sa oplatí vsadiť? Dozviete sa v našej analýze.

Copyright manufacturer;tgr-0031-32.jpg

Ott Tanak – Víťaz – Kurz 2.65

Ak by sme mohli počas sezóny vsadiť len dva tikety, bolo by to na víťazstvo Ogiera na Rally Monte Carlo a na víťazstvo Tanaka v Estónsku. Ten jasne vyhral posledné tri ročníky. Minulý rok mu na to stačilo vyhrať len tri rýchlostné skúšky, čo ukazuje, že väčšinu súťaže len kontroloval náskok a nemusel veľmi bojovať. Estónec má aj tento rok všetko, čo potrebuje na víťazstvo. V Hyundai zjavne našiel stratenú formu z roku 2019, čo ukázal v Portugalsku a na Sardínii. Tiež bude mat dobrú  štartovú pozíciu a v neposlednom rade, ide o rýchlu súťaž, ktorá Tanakovi sedí najlepšie. Jediné pochybnosti môže vytvárať spoľahlivosť zadnej nápravy i20-tky. Estónska Rally však v porovnaní so Sardínioi, či Safari nebude tak náročná na techniku a veríme, že to Hyundai zvládne.

Copyright manufacturer;2020montecarlo-fd-184.jpg

Craig Breen - Top 5 - Kurz 2.25

Jediný jazdec, ktorý minulý rok vedel, ako tak držať krok s Tanakom bol práve Breen, ktorému nakoniec patrila druhá priečka. Pomohla mu k tomu nie len výborná štartová pozícia, ale aj skúsenosti z Estónska. Ako jeden z mála tam štartoval s autom kategórie WRC v roku 2018 aj 2019 a celkovo tam bude štartovať už šiesty krát. Dobrú formu na rýchlych tratiach v Hyundai potvrdil tiež na Arctic Rally, kde bojoval o pódium a nakoniec skončil štvrtý. Nesmieme tiež zabudnúť na výbornú štartovú pozíciu a na účasť v ERC, kde odjazdil Rajd Polski a Rally Liepaja, ktoré sú charakterovo aj geograficky s Estónskom veľmi blízke.

Kompletnú ponuku kurzov na Estónsku Rally môžete nájsť TU

Autosport Guru.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri