Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dva krát dva pre Lapdavských spod Tatier

Thursday, 09. 05. 2019 - 12:38, Public relations   

Dva krát dva pre Lapdavských spod Tatier

Poriadne náročnú rally súťaž má za sebou Subaru Rally Team Komárno spoločne s bratmi Lukášom a Júliusom Lapdavskými. Tým sa podarilo vybojovať body za dve druhé miesta v triede 3 do priebežného hodnotenia Majstrovstiev Slovenska v rally 2019.

Tibor Szabosi;asf-2673-4.jpg

Najskôr zima a sucho, následne ešte väčšia zima, keď hodnoty na teplomeroch sa blížili k bodu mrazu, k tomu dážď a dokonca aj husté sneženie. Presne takáto bola tohtoročná 46. Rallye Tatry 2019, ktorej centrum sa nachádzalo v meste Poprad. Dvojdňová súťaž, kde všetci prítomní bojovali nielen o čo najlepšie umiestnenie, ale aj o dvojitú porciu bodov do priebežného hodnotenia slovenského rally šampionátu. V prípade bratov Lapdavských sa v spolupráci so Subaru Impreza WRX STi tých bodov podarilo vybojovať celkovo 30 za dve druhé miesta v triede, ale domov si odviezli aj pohár za druhé miesto v triede 3 v rámci 46. Rallye Tatry 2019.

Tibor Szabosi;c30i4372-11.jpg

„minulý rok sme z Popradu odchádzali s druhým miestom v triede, teraz sme chceli zabojovať o vyššiu priečku, ale nebolo nám súdené. Hneď v prvom teste v sobotu sme dostali defekt a bola z toho straty viac ako minúta. Potom sme už iba doťahovali a robili čo sa dá, aby sme dojazdili čo možno najlepšie. Bolo z toho druhé miesto. No a v nedeľu sme sa tešili na tie nové rýchlostné skúšky, pričom nám bolo jasné, že sú veľmi rýchle a keď zaprší, tak budú aj mimoriadne nebezpečné. Ono aj zapršalo, ale aj husto snežilo a my sme nemali dobré obutie. Takže som vlastne jednu z tých rýchlostiek doslova daroval. V druhom prejazde sme sa snažili zrýchliť, čo sa aj podarilo. Zhrnul by som to tak, že výsledkovo som spokojný, ale sám so sebou nie,“ zhrnul účinkovanie v rámci 46. Rallye tatry 2019 na cieľovej rampe Lukáš Lapdavský.

Tibor Szabosi;c30i6335-17.jpg

To, kde a kedy sa bratia Lapdavskí opäť predstavia fanúšikom automobilových súťaží dnes ešte nevieme, jedno je isté, bude to najneskôr v polovici mesiaca jún, kedy je plánované tretie kolo slovenského rally šampionátu. V rámci neho sa celý slovenský rally kolotoč presunie do Hustopečí na Morave.

Miro Majláth    



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri