Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Martin Koiš si upevnil vedenie v triede 6

Friday, 10. 05. 2019 - 21:19, Ľuboš Kašický   

Martin Koiš si upevnil vedenie v triede 6

Aj športové šťastie patrí k automobilovým súťažiam a posádke Martin Koiš a Andrej Siska z Ford Teamu RS Slovakia pomohlo pod Tatrami k ďalšiemu víťazstvu.

 

Niet pochýb, že 46.ročník Rallye Tatry 2019 bol nádhernou súťažou s vysokou športovou hodnotou. Výborná organizácia súťaže spolu so situovaním do nádherných podtatranských ciest prinieslo radosť fanúšikom aj posádkam. Pokaziť ju nemohlo ani premenlivé počasie, ktoré jej dokonca pridalo punc náročnosti.

Tibor Szabosi;c30i8004-16.jpg

Jazdilo sa tentoraz na dva súťažné dni, ktoré sa bodovali osobitne a zúčastneným posádkam dali šancu na dvojitú porciu bodov. Už v sobotu sa očakávali mokré podmienky a viacerí pred štartom uvažovali nad obutím. Posádka Ford Teamu RS Slovakia však svoju Fiestu obula do mäkkých pneumatík. „Zvolili sme istotu a fungovalo to,“ skonštatoval Koiš po prvej sekcii. Následne trať viac obschla a Ford Fiestu tím pritvrdil v nastavení. „Všetci sme sa primerane zrýchlili s lepšiacimi sa podmienkami. Neoplatí sa však riskovať,“ uvažoval nahlas Martin, pretože pred ním jazdiaci Rasťo Chvála sa mu začal vzďaľovať. Koiš to síce korigoval najlepším časom zo záverečnej večernej rýchlostnej skúšky, no nič to už nezmenilo na výsledku, ktorý Koišovi so Siskom prisúdil z prvého súťažného dňa body iba za druhé miesto.

Tibor Szabosi;c30i3706-16.jpg

V nedeľu sa však začínalo odznova. Nad Tatrami sa zatiahlo a celý deň pršalo. Vo vyšších polohách dokonca snežilo! V náročných podmienkach sa však Koišovi darilo lepšie. „Mne takéto podmienky vyhovujú a vychutnávame si ich,“ prezradil pilot Ford Teamu RS Slovakia, ktorý zajazdil najrýchlejší čas hneď v úvode druhej etapy a chopil sa vedenia v triede. Spolu so svojim veľkým rivalom Chválom začali divácky nádhernú naháňačku, ktorú si obaja vychutnávali. „Ide sa nám dobre. Stále však cítim rezervy. Budem sa ich snažiť využiť,“ naznačil potenciál Martin pred rozhodujúcou nedeľňajšou sekciou.

Tibor Szabosi;asf-2765-2.jpg

Podmienky na trati sa zatiaľ vôbec nezlepšili a vyzeralo to na vzrušujúce finále v boji o víťazstvo v triede 6. Ešte po úvodnom úseku druhej sekcie bola momentálna strata Koiša na Chválu iba štyri zanedbateľné sekundy, ktoré sa v daných podmienkach mohli v každej zákrute otočiť. Potom však zrazu Martin začal strácať viac. „Praskla nám hliníková trubka na turbe, takže tlak, ktorý turbo vyprodukuje sa niekde stráca,“ krútil hlavou Martin Koiš a pred štartom do posledného úseku. Lenže problémy mal aj jeho súper. Tomu zlyhalo palivové čerpadlo a do poslednej eresky už nedokázal nastúpiť! Tá bolo dokonca zrušená pre nebezpečné podmienky na trati a víťazstvo v triede 6 zrazu pripadlo posádke Koiš – Siska! „Veľmi nás mrzí, že sa to skončilo takto a Rasťo musel odstúpiť. Mohol to byť ešte pekný súboj. Na rely je však krásna aj jej nevyspytateľnosť. Dnes sme mali viacej šťastia my,“ priznal pokorne Martin Koiš, ktorý si z Popradu odvážal napokon jedno druhé a jedno prvé miesto vo svojej triede, čím si upevnil vedenie v priebežnom poradí triedy 6.

Tibor Szabosi;c30i3664-16.jpg

Okrem Martina Koiša bol však tentoraz na štarte vo farbách Ford Teamu RS Slovakia aj Martinov otec Stano Koiš (inak aj predseda Výboru pre rozvoj historického športu), ktorý sa s krásnym Fordom Sierra Coswort RS zapojil do boja v triede RTL.

Tibor Szabosi;c30i8102-17.jpg

Galériu Ford Teamu RS Slovakia si môžete pozrieť tu:

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri