Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Konečný vykročil za titulom

Thursday, 09. 05. 2019 - 12:25, Ľuboš Kašický   

Konečný vykročil za titulom

S plným bodovým zásahom odchádzala domov posádka prešovského Rally System Slovakia v zložení Tomáš Konečný a Matúš Lejko, keď bola najrýchlejšia vo svojej triede po oba súťažné dni Rallye Tatry.

 

Naozaj dobré meno svojmu mestu robí skúsená prešovská posádka štartujúca na Subaru WRX Sti, keď aj na druhej súťaži Majstrovstiev Slovenska v rely, ktorá sa jazdila pod Tatrami, bojovala v druhej najsilnejšej triede o najvyššie priečky. Po jednom prvom a jednom druhom mieste na úvodnom podniku na Morave sa teraz dvoma prvenstvami pevne usadila na čele priebežného poradia v triede 3 a jednoznačne ide za svojim cieľom, ktorým je majstrovský titul.

Tibor Szabosi;c30i7993-18.jpg

„Boli to veľmi náročné, no veľmi pekné preteky,“ vraví Tomáš Konečný. „V ťažkých podmienkach sa nám však podarilo zvíťazil s veľkým náskokom v oboch súťažných dňoch. Spolu s tímom sme preto s výsledkom naozaj spokojní.“ A tu treba povedať, že tento rok boli podmienky podtatranskej rely oveľa náročnejšie, ako vlani. Po tolerantnej sobote sa v nedeľu poriadne rozpršalo a miestami si aj zasnežilo. V zradných podmienkach však Prešovčania nezaváhali a okrem jedného úseku boli vo všetkých zvyšných najrýchlejší v triede.

Tibor Szabosi;asf-2642-2.jpg

„Našťastie sa nám tentoraz vyhli defekty a s výnimkou jednej drobnosti sme nemali ani žiadne technické problémy,“ pokračuje Konečný. Treba dopovedať, že tou drobnosťou bol malý problém so stredovým diferenciálom v dopoludňajšej nedeľnej sekcii, no v servise mechanici dali rýchlo všetko do poriadku a posádka Rally System Slovakia tímu mohla pokračovať vo svojom víťaznom ťažení.

Tibor Szabosi;c30i7317-15.jpg

Aj napriek počasiu si však 46.ročník Rallye Tatry všetky posádky len pochvaľovali. „Rýchlostné skúšky sú tu veľmi pekné. V náročných podmienkach dostali navyše ešte ten správny drive. Nádherná je Šuňava a tá Tatranská ereska bola perfektná rýchlostná skúška, ktorú sme si všetci užívali. Musím však tiež povedať, že sa mi nepáčil veľký počet retardérov, ktoré ja príliš rád nemám. Sú veľmi prísne penalizované a vedia zamiešať poradím. Posádka si neraz ani nezaslúži dostať za malú chybičku taký vysoký trest. Chápem však, že sú definované maximálne rýchlostné priemery a trate sa musia spomaľovať. Súťaž je však taká nádherná, že aj na tie retardéry sa dá zabudnúť,“ priznal v cieli Tomáš Konečný.

Tibor Szabosi;c30i7324-15.jpg

Posádka prešovského tímu Rally System Slovakia chce vo svojom víťaznom ťažení pokračovať aj na ďalšom podniku Majstrovstiev Slovenska, ktorý sa v polovici júna jazdí v Hustopečiach. Bude to ďalšia príležitosť porovnať sa s českou špičkou, keďže rely na Morave bude zároveň aj súčasťou českého „majstráku“.

Galériu tímu si môžete pozrieť TU.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri