Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Duval na rally Nemecka, Sainz ako predjazdec!

Friday, 16. 07. 2010 - 14:24, Katarína Ďurecová   

Duval na rally Nemecka, Sainz ako predjazdec!

Francois Duval sa vracia k rally a to aj napriek tomu, že v tejto sezóne ohlásil svoj odchod z rally scény! V Nemecku ho uvidíme v tíme Stobart ako tímového kolegu Matthewa Wilsona, čo znamená, že predpokladané opätovné nasadenie PG Anderssona sa konať nebude. Obvyklý Wilsonov kolega Henning Solberg pôjde opäť s Fordom Fiesta s2000.

Ďalšou zaujímavou správou je aj údajný návrat dvojnásobného šampióna WRC Carlsosa Sainza. Rally Nemecka sa však nezúčastní ako pretekár, ale iba ako predjazdec a mal by ísť na Volkswagene Scirocco R.

Tibor Szabosi;1t1u9340.jpg

„Veľké ďakujem patrí Malcolmovi Wilsonovi a Christianovi Loriauxovi z M-Sportu, za to že som opäť mohol dostať možnosť jazdiť za Stobart M-Sport Ford World Rally Team. Dúfam, že pred rally Nemecka absolvujem dobrý test a že budem schopný dosiahnuť pre tím dobrý výsledok. Rally Nemecka je veľmi pekná rally a každý rok, čo som tam štartoval, tak som dosiahol veľmi dobré výsledky, takže verím, že dosiahnem dobrý výsledok opäť aj tento rok", povedal ohľadne svojho návratu na závodné trate Francois Duval. Duval v Nemecku skončil trikrát druhý a naposledy, keď štartoval v Nemecku v roku 2008 skončil tretí. V roku 2008 štartoval práve za tím Stobart.

Tibor Szabosi;1t1u7034.jpg

K štartu Duvala sa vyjadril aj šéf Fordu Malcolm Wilson, ktorý, mimochodom, iba pred pár dňami všetky správy o možnom štarte Duvala dementoval: „Som šťastný, že uvidím Francoisa znovu za volantom Fordu Focusu RS WRC. Posilní Stobart M-Sport Ford World Rally Team v kľúčovej časti sezóny, takže sa veľmi tešíme, že ho privítame v tíme. Naša spolupráca s Francoisom v sezóne 2008 bola výborná a nepochybujem o tom, že bude pokračovať v ohromujúcich výkonoch, keď sa k nám pripojí budúci mesiac v Nemecku."

Tibor Szabosi;1t1u6704.jpg

Duvalova zatiaľ posledná rally v seriáli WRC bola rally Veľkej Británie, kde štartoval taktiež za tím Stobart a skončil šiesty. Poslednou rally, na ktorej sme však Duvala mohli vidieť, bola preňho neslávne známa minuloročná belgická Ypres rally, kde však havaroval už v prvej zákrute prvej rýchlostnej skúšky.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri