Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kimi Raikkonen: WRC alebo F1?

Thursday, 15. 07. 2010 - 21:34, Katarína Ďurecová   

Kimi Raikkonen: WRC alebo F1?

Keďže šampión formuly 1 pre rok 2007 Kimi Raikkonen stále nepodpísal zmluvu pre rok 2011, existuje okolo jeho tímu pre rok 2011 veľa špekulácií. Vďaka tomu, že Raikkonen je sponzorovaný Red Bullom, hovorilo sa veľa o jeho možnom prestupe do tímu F1 Red Bull, ale po tom, čo Red Bull predĺžil zmluvu s Markom Webberom, táto možnosť padla. V súčasnosti sa hovorí o jeho možnom prestupe do Renaultu F1 alebo do Mercedesu, čo je podopreté faktom, že sa s Raikkonenom stretol šéf Mercedesu-Benz Norbert Haug.

Ďalšou možnosťou je, že budúcu sezónu ostane Kimi Raikkonen v rally a v súčasnosti sa zdá táto možnosť oveľa pravdepodobnejšia ako všetky špekulácie ohľadne jeho návratu do F1. Kimi totiž počas bulharskej rally povedal: „Formula 1 mi nechýba a užívam si to, čo robím teraz. Stále som sa nerozhodol, čo budem robiť budúci rok. Čoskoro sa ale rozhodnem, možno to bude už po fínskej rally."

Gábor Tóth;img-0573.jpg

Nemenovaný zdroj z Red Bullu blízky Kimimu Raikkonenovi k tejto téme uviedol: „Sme veľmi spokojní s prácou, ktorú Kimi odviedol túto sezónu. Je to výborné pre značku Red Bull a chceme predĺžiť našu spoluprácu aj na budúci rok. Myslím, že je veľmi pravdepodobné, že sa tak stane."

Vladislav Maschl;img-2608.jpg

Šéf Citroenu Olivier Quesnel je presvedčený, že Raikkonen bude jazdiť za Citroen aj budúcu sezónu. „Som si istý, že to tak bude. Podľa mňa má rally skutočne rád a chce tu uspieť. Budem rád, ak ostane. Má za sebou prvý rok a potrebuje aspoň ešte jeden, aby si bol istý v tom, čo tu môže dosiahnuť", hovorí na túto tému Quesnel.

Vladislav Maschl;img-7439-1.jpg

K situácii Kimiho Raikkonena sa vyjadril aj Sébastien Loeb: „Mal by ostať, pretože tento rok sa iba učil. Tento rok ešte nemôže byť konkurencieschopný a ak skončí, príde o jeden rok. Ak bude pokračovať budúci rok, tak bude jazdiť na rally, ktoré už pozná. Už má rozpis, stačí ho len upraviť, čo je oveľa jednoduchšie ako si urobiť úplne nový rozpis od začiatku. Taktiež bude rýchlostné skúšky poznať oveľa lepšie, lebo si z nich bude niečo pamätať. Budúci rok sa môže veľmi zlepšiť v porovnaní s týmto a to hlavne preto, lebo budú nové autá, takže on bude jazdiť za volantom nového auta, ale my ostatní tiež. Som presvedčený, že budúcu sezónu bude mať oveľa väčšiu šancu uspieť", zakončuje svoje vyjadrenie na adresu Raikkonenovej budúcnosti Loeb.

Marián Bazala;ms-bulharsko-249.jpg

Raikkonen počas tejto sezóny potvrdzuje, že rýchlosť mu nechýba a taktiež to vyzerá, že mu prostredie WRC vyhovuje oveľa viac ako prostredie v F1. Prečo by sa teda vracal naspať do F1?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri