Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier v Citroene najmenej do roku 2013!

Monday, 19. 07. 2010 - 20:29, Katarína Ďurecová   

Ogier v Citroene najmenej do roku 2013!

Napriek rokovaniam Sébastiena Ogiera s konkurenčným Fordom, sa Ogier nakoniec rozhodol ostať v Citroene, s ktorým podpísal nový trojročný kontrakt a bude tak teda jeho jazdcom najmenej do roku 2013. Jazdiť by mal za továrny tím. Vyjasnili sa aj špekulácie o Sébastienovi Loebovi, ktorý mal síce kontrakt do roku 2011, ale s možnosťou ukončiť svoju kariéru v Citroene už po tejto sezóne.

S príchodom nových áut bude mať teda Citroen v továrnom tíme veľmi silnú dvojicu. Čo sa týka Daniho Sorda, tak ten by mal mať v dispozícii tretie továrne auto, ale pokiaľ nebude u Citroenu schválený rozpočet na budúci sezónu, tak to stále nie je isté.

Marián Bazala;ms-bulharsko-795.jpg

Šéf Citroenu Olivier Quesnel je pochopiteľne vývojom celej situácie nadšený: „Očividne je toto dvojitá dávka satisfakcie pre Citroen. Aj napriek najlepším výsledkom v histórii rally je Sébastien Loeb stále hladný po ďalších víťazstvách a tituloch. Jeho skúsenosti, inteligencia a schopnosť dostať z auta 100% bude ešte dôležitejšia ako inokedy, keďže budúci rok budeme mať nové auto. Citroen Racing sa pripravoval na budúcnosť v podobne Sébastiena Ogiera už nejaký čas. To je prečo sme chceli, aby podpísal na ďalšie tri sezóny. Dani Sordo je taktiež v našich plánoch pre budúcu sezónu, ale pred schválením konečnej formy nášho programu musíme najprv schváliť rozpočet", uzatvára plány Citroenu pre budúci rok Quesnel.

Gábor Tóth;img-0987.jpg

Sébastien Loeb sa takiež vyjadril k svojmu účinkovaniu v budúcej sezóne: „Môj kontrakt s Citroenom mi dával možnosť skončiť po tejto sezóne, ale moja motivácia a moja vôľa po víťazstvách je rovnako silná ako vždy! Rok 2011 bude mojím jedenástym rokom vo farbách Citroenu. Myslím, že to bude veľmi zaujímavá sezóna, keďže príchod novej generácie áut zamieša kartami. Samozrejme, nie je žiadnym tajomstvom, že sme s prácou na novom Citroene DS3 v plnom prúde a nemôžem sa dočkať toho, kedy uvidím ako sme na tom v porovnaní s našimi rivalmi. Dovtedy je ale pre mňa hlavným cieľom zisk siedmeho titulu."

Marián  Bazala;ms-bulharsko-1011.jpg

Ku všetkému sa samozrejme vyjadril aj Sébastien Ogier: „Rád by som poďakoval Citroenu za znovu prejavenú dôveru na najbližšie tri sezóny! S týmto tímom som absolvoval svoj debut vo WRC a vždy som tvrdil, že mojou prioritou je ostať s týmto tímom. Nemôžem sa dočkať toho, kedy budem jazdiť v tomto aute novej generácie rally áut a hájiť farby jeho výrobcu na najvyššej úrovni. Tak ako Sébastien, tiež som plne koncentrovaný na dokončenie tejto sezóny, čo začína štartom fínskej rally, kde budem po prvý krát členom továrneho tímu Citroenu!"

Vladislav Maschl;img-2843-1.jpg

Citroen teda bude mať budúci rok extrémne silný tím zložený z oboch Sébastienov, na druhej strane ale sú tu nové autá, ktoré môžu všetkým poriadne zamiešať. Dokáže ale Ford poraziť túto extrémne silnú dvojicu?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri