Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Hobby

Bratia Vallušovci pred sezónou 2013

Monday, 18. 02. 2013 - 17:06, Zdenka Frývaldská   

Bratia Vallušovci pred sezónou 2013

V sezóne 2012 nastúpili bratia Vallušovci na novom vozidle Renault Clio RS Ragnotti. Na ňom budú pokračovať aj tento rok a opäť sa budú snažiť dosiahnuť čo najlepšie výsledky.

 

Zdenka Tamášová;img-4698-3.jpg

1. Čo všetko ste absolvovali v sezóne 2012?
V sezóne 2012 sme absolvovali celý Slovenský Rally Pohár. Najpodstatnejšou zmenou do sezóny bola výmena Škody Felicia za podstatne silnejší Renault Clio RS Ragnotti.

Peter Vranský;rally-kosice-2012-203.jpg

2. Ako by si celkovo zhrnul sezónu, bola úspešná?
Sezóna bola veľmi zaujímavá, zažili sme toho veľa. Prišlo nové auto, vyskúšali sme nové trate, no párkrát sme museli aj odstúpiť. Hlavné je, že sme zdraví a bez zranení absolvovali celú sezónu. 

Tibor Szabosi;co8c3648-6.jpg

3. Aké technické problémy vás počas sezóny postretli?
Prvé problémy nás postretli v Prešove, kde sme v druhý deň museli odstúpiť kvôli výletu na obrubník. Nestihli nám totiž dôjsť gumy do dažďa, a tak sme po mokrej trati jazdili na suchých pneu. Smola pokračovala v Topoľčanoch. Tam nám v jednej zo zákrut odletelo koleso, no dôvodom nebolo nedotiahnuté koleso, ale uvoľnenie farby na disku, čo zapríčinilo uvoľnenie skrutiek. Ukončenie sezóny nám tiež nevyšlo podľa predstáv. Na Rally Košice sme len pár metrov pred cieľom prvého dňa trafili spodnou časťou auta kus stromu na ceste, ktorý zapríčinil, že sme sa v druhý súťažný deň doma v dielni nenudili.

Tibor Szabosi;co8c8400-7.jpg

4. Koľko času ste museli venovať príprave auta?
Tak času sme venovali dosť, hlavne ja s otcom- hlavným šéfom dielne, čím mu chcem poďakovať za veškerú pomoc. Pred sezónou sa auto skontrolovalo po všetkých stránkach, urobila sa lyžina pod motor, vymenili sa tlmiče a perá na rally a nejaké úpravy postretli aj interiér. Clio dostalo nový polep, ktorý navrhol Marek Daník a zrealizoval Tondo (Foliocar). Počas sezóny sa už len kupovali pneumatiky, benzín a opravovalo sa čo bolo potrebné po preteku...

Zdenka Tamášová;img-0617-2.jpg

5. Aké sú vaše plány pre novú sezónu 2013?
V sezóne 2013 je našim plánom odštartovať na čo najviac podujatiach, čo najmenej opravovať auto po pretekoch a radšej viac grilovať pri garáži. Budeme radi, keď budeme môcť prežívať tento krásny šport s ľuďmi, bez ktorých by pre nás ani nemal zmysel.

Tibor Szabosi;co8c4490-1.jpg

6. S akými cieľmi vstúpite do novej sezóny?
Cieľom je dôjsť do cieľa každého preteku bez havárií, v zdraví, bez zranení a s úsmevom na perách, a aby sme mohli sezónu zhodnotiť na konci ako úspešnú a peknú. Na záver by som chcel poďakovať veľmi rodičom za podporu počas celého obdobia, čo sa tomuto športu venujeme, bratovi za jeho profesionalitu na mieste spolujazdca, ale aj našim priateľkám, že nám to dovoľujú a všetkým známym a fanúšikom, že nám držia palce a v neposlednom rade aj Jančimu zo Slovanetu, ktorému ešte raz veľmi pekne ďakujem.

Ďakujeme za rozhovor



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri