Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Benček ide do finále

Friday, 04. 10. 2019 - 11:00, Ľuboš Kašický   

Benček ide do finále

Posledným podujatím sezóny Profituning Cupu 2019 sú preteky v Ruskove. Farby SK DER Rally Teamu reprezentuje Dominik Benček, ktorý je stále v hre o najvyššie priečky v záverečnom hodnotení.

 

Kollman Ruskovský Slalom, organizovaný PD Autosport a obcou Ruskov, uzatvára aktuálnu sezónu Profituning Cupu. Jazdí sa na miestnej asfaltovej komunikácii medzi Ruskovom a Slančíkom. Úsek trate dlhý 2,2 kilometra sa pôjde štyrikrát a jeho výsledky definitívne uzatvoria boje o tohtoročný titul v tejto zaujímavej slovenskej sérii automobilových pretekov.

Tibor Szabosi;c30i7058-20.jpg

Aj pre SK DER Rally Team bude súťaž zaujímavá až do posledného kilometra, pretože jej mladý pretekár Dominik Benček môže ešte pomýšľať aj na celkové prvenstvo! Pravidla totiž jasne hovoria, že ak sa v sezóne odjazdí viac ako desať pretekov, tak dva najhoršie výsledky sa škrtajú. Navyše posledné dve podujatia sa bodujú 1,5 násobkom bodov. Benček vynechal v sezóne dva preteky a jeho aktuálny bodový zisk je pred štartom reálnym stavom. Dominikovým súperom sa však budú ešte odpočítavať body. „Najistejším výsledkom bude, ak sa nám podarí vyhrať. Potom by sme už nemuseli kalkulovať. Nebude to však jednoduché, lebo naši súperi sú skúsení pretekári. Určite to bude náročný súboj, no už teraz sa na neho teším a rozhodne do toho vložím všetko,“ vraví Prešovčan, pre ktorého by zisk titulu bol najlepším výsledkom v jeho doterajšej pretekárskej kariére.

Tibor Szabosi;c30i1816-24.jpg

Benček jazdí celú sezónu na Mitsubishi Lancer Evo IX. „Auto sme poriadne prekontrolovali a pripravili. Verím, že nás nesklame ani teraz,“ vraví zdravo namotivovaný pretekár SK DER Rally Teamu, ktorý má v tejto sezóne za sebou tri premiérové súťaže aj v Majstrovstvách Slovenska rely v silno obsadenej Triede 3. „Ďakujem tímu za možnosť štartovať v jeho farbách. Veľmi si to vážim. Je to cenná skúsenosť, ktorá mi pomáha. Verím, že tím aj našich partnerov a fanúšikov poteším tiež pekným výsledkom v Ruskove.“

Tibor Szabosi;c30i9789-24.jpg

Predpovede meteorológov naznačujú, že by sme nadchádzajúci víkend mali počítať aj s prípadným dažďom. O to však budú preteky náročnejšie a pre divákov atraktívnejšie. Centrum súťaže je situované pred Obecným úradom v Ruskove, kde v sobotu 5.októbra už medzi 07.00 až 08:30 prebehne administratívne a technické preberanie. Po nasledovnej krátkej rozprave je štart naplánovaný na deviatu hodinu dopoludnia. Prihlásených je takmer šesťdesiat posádok a predpokladaný záver súťaže je o 16.30 hod, popoludní. Ak máte čas, tak rozhodne príďte podporiť Dominika Benčeka v jeho boji o čelné priečky.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri