Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Bravúrny záver sezóny Dominika Benčeka

Tuesday, 08. 10. 2019 - 08:55, Ľuboš Kašický   

Bravúrny záver sezóny Dominika Benčeka

Pretekár SK DER Rally Teamu zvíťazil aj v posledných pretekoch sezóny Profituning Cupu a stal sa celkovým víťazom práve skončeného ročníka 2019.


Do pretekov v Ruskove neďaleko Košíc nastupoval Prešovčan Dominik Benček až z tretieho miesta v priebežnom poradí s vedomím, že ak chce preklopiť titul na svoju stranu, tak musí zvíťaziť. „Cítil som tlak, ale veril som, že to dokážeme,“ priznal po pretekoch šťastný a vysmiaty Dominik.

skdsc-4682.jpg
Mitsubishi Lancer Evo IX vo farbách SK DER Rally Teamu nezastavila na víťaznom ťažení ani nepriazeň počasia. Celé preteky, ktoré sa jazdili na štyri rýchlostné skúšky, sa išli na mokrej trati. „Len na prvom prejazde nepršalo, no trať bola stále mokrá. Ja som nechcel nič nechať na náhodu a oprel som sa do toho hneď od začiatku,“ približuje priebeh pretekár SK DER Rally Teamu. „Zajazdil som najrýchlejší čas a vybudoval náskok, ktorý som v ďalšom priebehu súťaže už len kontroloval.“ Benček „síce kontroloval“, no aj tak vyhral všetky štyri merané úseky a suverénne zvíťazil! Nič na tom nezmení ani fakt, že jeho najväčší rival z pretekov pre technickú poruchu predčasne odstúpil. Marek Pazderák získal v úvode stratu, ktorú by už do konca súťaže, len ťažko dokázal zmazať.

skdsc-4505.jpg

„Veľmi sa teším, že sa nám podaril fantastický záver sezóny,“ radoval sa Prešovčan. „Posledné dva preteky sa bodovali vyšším počtom bodov a my sme to dokázali využiť na sto percent. Úplne sme tak vymazali stratu na Mareka aj na Patrika (Kecera). Je to fantastický výsledok poctivej práce celého tímu SK DER Rally. Všetkým veľmi pekne ďakujem. Ďakujem tiež Mišovi a chalanov, ktorí sa starali o naše auto. Auto bolo výborne pripravené a podržalo nás v rozhodujúcom momente sezóny.“ Benček vyhral okrem absolútneho poradia aj prvé miesto v Kategórii 4, kam jeho „Myšiak“ patril a rozšíril svoju zbierku prvenstiev v Profituning Cupe.

skdsc-4335.jpg

„Táto sezóna bola pre mňa nesmierne poučná. Potrebujem veľa jazdiť, aby som sa čo najlepšie zžil s autom. Popri troch premiérových štartoch vo veľkom „majstráku“ sú pre mňa veľmi cenné všetky kilometre, ktoré som mohol odjazdiť aj v tejto sérii pod SK DER Rally Teamom. Víťazstvo v Profituning Cupe 2019 ma veľmi povzbudilo a už sa neviem dočkať ďalšieho štartu, ktorým by mal byť môj štvrtý podnik sezóny v MSR,“ Dominik myslí štart na Rallye Košice, ktorá sa jazdí 18.-20.októbra a je záverečným dielom slovenského rely šampionátu. Benček v sezóne štartuje s Radom Plichtom v Triede 3, kde sa im už pri druhom štarte podarilo vybojovať v Trebišove miesto na pódiu (2.miesto v Triede 3).

skdsc-4922.jpg

Ľuboš Kašický



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri