Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava začína boj o Le Mans

Saturday, 24. 11. 2018 - 09:01, Public relations   

ARC Bratislava začína boj o Le Mans

Iba jeden Slovák sa môže pochváliť štartom na 24-hodinovke Le Mans. Miro Konôpka štartoval na okruhu La Sarthe už trikrát, dva razy dokonca videl aj šachovnicovú vlajku najslávnejších vytrvalostných pretekov sveta. V roku 2017 viala vo Francúzku aj slovenská vlajka: vtedy sa dostal na štartový rošt s vlastným tímom ARC Bratislava. A rovnakú úlohu má pred sebou aj pre sezónu 2019. Prebojovať sa na 24h Le Mans chce opäť cez štarty v Ázijskej Le Mans Sérii.

a-10.jpg

„Ak by som to neskúsil ešte raz, tak by som si to mohol vyčítať," povedal najskúsenejší slovenský pretekár Miro Konôpka pred začiatkom prvých pretekov štvordielneho seriálu. „Myslím, že sa mi podarilo poskladať najlepšiu možnú posádku, v rámci našich možností. Tak uvidíme, čo sa nám tu podarí."

S Konôpkom sa za volantom prototypu LMP2 Ligier JS P217 s motorom Gibson budú striedať Brit Darren Burke a talentovaný mladý Číňan Kang Ling. Obaja majú množstvo skúseností z rôznych seriálov, no účasť v Asian Le Mans Series je pre nich veľkou výzvou. „Spolupráca slovenského ARC Bratislava a anglického Greaves Motorsport ponúka dobrý balík, ktorý by mohol priniesť dobré výsledky," myslí si Darren Burke.

s-2.jpg

Prvé preteky sa idú na okruhu F1 v čínskom Šanghaji. Náročný okruh s dĺžkou 5451 metrov patrí medzi najmodernejšie na svete a poriadne preverí pripravenosť jazdcov, mechanikov aj inžinierov. V ťažkej medzinárodnej konkurencii bude veľmi ťažké uspieť, no slovenský tím je pripravený. „Opäť budú proti nám stáť veľmi rýchli aj známi pretekári," hovorí Miro Konôpka. "Bývalý jazdec F1 Paul di Resta, skvelý Pipo Derrani, ktorý bude v budúcom roku vo Formule E a množstvo ďalších profesionálov. My sme džentlmeni, no v našej triede AM si trúfame bojovať o víťazstvo. Či to bude stačiť aj na Le Mans, uvidíme o dva mesiace."

Dva týždne po Šanghaji bude sezóna pokračovať v japonskom Fudži. V januári sa ďalšie dve štvorhodinovky pôjdu v thajskom Burirame a na okruhu Sepang v Malajzii. Prvé preteky novej sezóny Ázijskej Le Mans Série sa pôjdu v nedeľu v noci od 2:30 SEČ. V sobotu je na pláne tréning a kvalifikácia (od 8:50 SEČ). Diváci na Slovensku ich môžu sledovať na YouTube kanáli Asian Le Mans Series.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri