Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Sophia sa už zotavuje po operácii

Wednesday, 21. 11. 2018 - 14:54, Ľuboš Kašický   

Sophia sa už zotavuje po operácii

F3 divočina v Macau teraz nedopadla do iba 17-ročnú telentovanú Nemku Sophiu Floersch, ktorej hororová havária v správach obletela celý svet.


Prestížna Grand Prix Macaa monopostov F3 zažila vo svojej histórii najväčšie hviezdy automobilového športu a množstvo divokých situácií, ktoré sa odohrávajú medzi úzkymi mantinelmi uleteného okruhu v najhustejšie zaľudnenej oblasti sveta.

macao-start.jpg

Vlani sme napríklad videli šialený záver pretekov, keď väčšinu pretekov viedol Sette Camara, no v poslednom kole na neho zaútočil Ferdinand Habsburg. Obaja búrali v poslednej zákrute a nečakaným víťazom sa stal za nimi jazdiaci Angličan Daniel Ticktum na vozidle Dallara VW. Mimochodom Ticktum zopakoval víťazstvo aj v tomto roku, no už nepotreboval toľko šťastia, ako vlani.

sophia01.jpg

Tohtoročné preteky si však nikto nebude pamätať podľa toho kto ich vyhral, ale podľa hororovej havárie mladej nemeckej pretekárky Sophie Floersch. Tá sa po reštarte v treťom kole (predtým už po štarte havarovali štyri autá a na trať muselo SC) dostala do kontaktu s monopostom indického pretekára Jehana Daruvala. Náraz katapultoval jej monopost do pozície štartujúceho lietadla a Nemka vletela do ochrannej bariéry a stanovišťa fotografov za treťou zákrutou.

sophia07.jpg

Záchytná sieť trochu stlmila jej monopost, no otočila ho tak, že sa doslova rozcapol na stanovišti fotografov. Určite len zázrakom nikto pri tejto divokej udalosti nezahynul. Čínsky fotograf Čan Weng Wang má však prerazenú pečeň a v nemocnici zostane približne dva týždne. Japonský fotograf Hirojuki Minami utrpel len ľahšie zranenia a už bol prepustený z ošetrenia. Jednoznačne najhoršie dopadla Sophia.

resultsf3.jpg

Sedemnásťročné dievča, ktoré chce svetu dokazovať, že sa aj žena dokáže presadiť vo formule jeden po náraze utrpela zlomenie chrbtovej kosti (siedmeho stavca) a musela podstúpiť viachodinovú operáciu. Tá, podľa zahraničných zdrojov, dopadla úspešne a dievča nestratilo cit v končatinách. V nemocnici si však ešte nejaký čas pobudne. To, že nedopadla horšie je nielen obrovskou dávkou šťastia, ale aj výborná kondícia vyšportovaného dievčaťa.

sophia03.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri