Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ambrúzovci a Čiliak výborne reprezentovali v Cazine

Tuesday, 31. 07. 2018 - 11:19, Public relations   

Ambrúzovci a Čiliak výborne reprezentovali v Cazine

Trojica jazdcov Slovak National Hill Climb Teamu sa zúčastnila podujatia 19. Velika nagrada Cazin 2018. Výsledkom boli výborné umiestnenia Petra Ambrúza v rámci seriálu FIA CEZ a Mira Čiliaka v rámci seriálu FIA CEZ Historik.

Tibor Szabosi;c30i0288-12.jpg

Obaja jazdci národného kopcového tímu trať, ale aj podmienky v Cazine dokonale poznali. Tretia, v tomto prípade jazdkyňa, Anna Ambrúz si s Hondou Civic TypeR, bosniansku trať vyskúšala na vlastnej koži prvýkrát. Jej časy sa od jazdy k jazde neustále zlepšovali, pričom domov si odniesla zvláštne ocenenie, ktoré pripravil organizátor z dôvodu, že Anička bola úplne prvou ženou, ktorá sa pretekov v Cazine za dlhých devätnásť rokov zúčastnila.

„Bolo to prekvapenie s ktorým som vôbec nepočítala. Nikdy by ma nenapadlo, že budeme prvou ženou na nejakých pretekoch. Potešilo ma to," zhodnotila v krátkosti Anka Ambrúz.

Tibor Szabosi;c30i8008-12.jpg

Poďme však späť k dvojici slovenských reprezentantov. Peter Ambrúz sa v tomto roku v Cazine prvýkrát predstavil s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX (predtým tu vždy štartoval s Vauxhallom Vectra ST). Svojej úlohy v boji o body do seriálu FIA CEZ sa zhostil výborne, keď bol najrýchlejším N-kom na tunajšej trati. Samozrejme bral za víťazstvo plný počet bodov.

Miro Čiliak cestoval do Cazinu po oprave formule Metalex MTX 1-06, kvôli ktorej nedokončil preteky v Dobšinej. Ako sa ukázalo, mechanici formulu opravili dobre a Miro zvíťazil v kategórii 5 medzi Historikmi.

Tibor Szabosi;c30i7616-10.jpg

„Preteky sa konali za neskutočného tepla, ale aj napriek tomu „odsýpali" bez problémov. Vyhli sa im vážnejšie havárie, samozrejme boli nejaké drobné ťukance, ale tým sa žiadne preteky asi nikdy nevyhnú. Pri fakte, že štartovala stovka pretekárov, zdržania boli minimálne. Čo sa týka nášho tímu, preteky sme absolvovali bez akýchkoľvek problémov, či už jazdeckých, alebo technických. Organizátor ma prekvapil ocenením, ktoré som neočakával. Trošku bol problém s organizáciou pretekov, keďže tunajší hotel, ktorý organizátor predtým používal ako riaditeľstvo si prenajala organizácia United Nations High Commisioner for Refugees, čiže Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov a samozrejme ubytoval v ňom množstvo utečencov. Toto bol asi jediný problém, inak bolo všetko OK," doplnil Peter Ambrúz.

Tibor Szabosi;c30i7169-10.jpg

Slovak National Hill Climb Team čakajú teraz domáce preteky Autopola Jankov vŕšok 2018 a Petra Ambrúza zase preteky 51. Osnabrűbcker ADAC Berg Rennen v Nemecku. Ale o týchto podujatiach si povieme v ďalších tlačových správach.

Slovak National Hill Climb Team, M. Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri