Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Na Jankovom Vŕšku číha niekoľko zradných miest, vraví Mičko

Tuesday, 31. 07. 2018 - 13:18, Ľuboš Kašický   

Na Jankovom Vŕšku číha niekoľko zradných miest, vraví Mičko

Po vrcholnej súťaži sezóny v Dobšinej naberá kopcový šampionát na tempe. Už tento víkend pokračuje siedmym podnikom MSR PAV na Jankovom Vŕšku (3.-5.augusta). Premiéru na tomto kopci bude mať aj dubnický tím LAMA RACING s Branislavom Mičkom.

Jankov Vŕšok je takmer štvorkilometrový kopec zasadený do nádhernej prírody neďaleko Uhrovca. Ten všetci poznáme z dejepisu ako rodisko Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka, no automobiloví fanúšikovia vedia, že uprostred horúceho leta sa tu schádza slovenská automobilová špička. „Od nás z Dubnice to nie je ďaleko, takže to poznám. Nikdy som však na tejto trati nejazdil a aj tento štart bude pre mňa nový," priznáva Braňo Mičko. „V rámci prípravy som si pozrel nejaké on-boardy a trať vyzerá technicky veľmi náročná. Číha na nej niekoľko zradných miest na ktoré si treba dávať pozor. Aj preto idem o deň skôr, aby som sa z traťou lepšie zoznámil."

Michal Bobko;i0a7219.jpg

Mičko v Dobšinej na seba upútal pozornosť vynikajúcou druhou jazdou, kde zajazdil najrýchlejší čas víkendu v skupine N. Potešil tým nielen seba, ale aj svojich fanúšikov, ktorí majú o dôvod viacej prísť Dubničana podporiť na Jankov Vŕšok. „Tým, že to je tak blízko, tak tu budem mať silné zázemie. Veľmi sa z toho teším a určite mi to dodá aj energiu. Urobíme guľášik a spoločne si večer posedíme. Na druhej strane je to aj trochu zradné, lebo by ma to mohlo rozptyľovať. Sezóna ma však učí pracovať aj s koncentráciou a verím, že aj tento domáci tlak ustojím a podarí sa mi potešiť fanúšikov pekným výsledkom."

Tibor Szabosi;c30i8155-12.jpg

Pripomeňme si, že v Skupine N patrí Braňovi Mičkovi po desiatich pretekoch (šesť podnikov) priebežné tretie miesto so 118 bodmi. Skupine jasne dominuje majstrovský Peter Jureňa, ktorý aj napriek vynechaniu štartu v Dobšinej vedie s obrovským náskokom (225 bodov). Za ním sa však rozpútal zaujímavý súboj o titul vicemajstra Slovenska, kde bojujú hneď štyria vyrovnaní súperi. Vedľa skúseného Petra Ambrúza (142 b.) a Tomáša Konečného (104) aj Braňo Mičko (118) a Vlado Vlha (104 bodov). Zatiaľ však, čo Ambrúz pravidelne bodoval vo všetkých súťažiach, tak Mičkovi chýbajú body z Rechtbergu a Oždian. Do konca sezóny však stále máme pred sebou ešte šesť pretekov (vrátane tých na Jankovom Vŕšku) a všetko je otvorené.

Tibor Szabosi;c50q2086-1.jpg

Úplne na záver si ešte dopovedzme, že víkend začína prvou tréningovou jazdou v sobotu 4.augusta už o ôsmej hodine dopoludnia. Po nej nasleduje druhý tréning 10:15 hod. Popoludní sú na programe dve súťažné jazdy. Tá prvá je naplánovaná na 13:00 hod. Druhá súťažná jazda má začať o 15:15 hod. a víťazov by sme mali vidieť na pódiu o 18:30 hod. Presne rovnaký časový rozvrh má aj nedeľňajší druhý súťažný deň. Verme teda, že príde aj pekné počasie preteky si užijú pretekári aj diváci.

Ľuboš Kašický

lama-racing-2.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri