Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Alonso dostal vtákom

Tuesday, 17. 09. 2019 - 13:44, Ľuboš Kašický   

Alonso dostal vtákom

Svojský šampión F1 a WEC sa zabáva diaľkovými súťažami. Počas víkendu dal prvú jazdu na Lichtenburgu 400. Spolujazdca mu robil skúsený Marc Coma.

 

Preteky na juhu Afriky sa jazdili v rámci prípravy Toyoty Gazzo Racing tímu na blížiacu sa dakarskú súťaž. Pre Fernanda Alonsa to bola prvá ostrá diaľková súťaž po sérii testov na Toyote Hilux v Namíbii, Poľsku a Španielsku.

alo02-3.jpg

V Južnej Afrike posádka Alonso – Coma nezačala zle. Už v úvode zajazdila tretí najrýchlejší čas a rýchlejší bol iba Giniel de Villiers a Henk Lategan (tiež na toyotách). Potom však na treťom úseku Alonso havaroval a rozbil predné sklo. Zvyšok absolvoval s okuliarmi. Na popoludňajšom úseku mu už sklo vymenili, no znova mali chlapci smolu. Do čelného skla im narazil vták a tak pokračovali znova s rozbitým sklom. „Bola to tak trochu nočná mora,“ krútil nosom Fernando Alonso. „Dopoludnia sme sa trochu kotúľali a rozbili čelné sklo. Zvyšok sme išli v prachu za ostatnými autami s okuliarmi, no aj tak sme nič nevideli. Popoludní nám po výmene skla zasa vletel do okna vták a tak sme ďalších dvesto kilometrov držali predné sklo jednou rukou. Nebol to teda najlepší deň. Získali sme aspoň nejaká skúsenosti s Hiluxom. Lepšie si takéto veci zažiť na týchto pretekoch, než na tých dôležitejších.“

alo04-1.jpg

Ďalšou dôležitou skúškou pred Dakarom 2020 bude pre Alonsa s Comom Rally Maroka, ktorá sa ide neďaleko mesta Fes 3.-9.októbra. Bude sa jazdiť na päť etáp a dlhá bude cez 2500 kilometrov. Vlastne to bude prvá skutočná skúška peklom pre ambiciózneho a stále nespokojného Fernanda Alonsa. Veľa napovie o tom, či Španiel z Ovieda naozaj dakarskú súťaž v januári absolvuje.

alo01-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri