Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Alonso sa nudí a špekuluje o dakarskom dobrodružstve

Tuesday, 20. 08. 2019 - 14:00, Ľuboš Kašický   

Alonso sa nudí a špekuluje o dakarskom dobrodružstve

Španielsky šampión F1 a vytrvalostných špeciálov dnes začal v Južnej Afrike štvordňové testy s Toyotou Hilux. V septembri plánuje štart na diaľkovej rely.

 

Niektorí považujú Fernanda Alonsa za jedného z najlepších pretekárov súčasnosti a niektorí mu zasa nevedia prísť na meno. Rozhodne mu však jeho úspechy (dva tituly majstra sveta F1, dve víťazstvá v 24 Le Mans, či titul šampióna vo vytrvalostných pretekoch špeciálov) nikto nevezme a už navždy je zapísaný veľkými písmenami do histórie automobilového športu. Po skončení svojej misie v MS špeciálov má teraz Španiel z Ovieda niekoľko mesiacov voľno a zjavne sa nudí.

tgr003.jpg

Spolu s továrenským tímom Toyoty si však našli náplň najbližších mesiacov. Alonso absolvuje sériu testov na Toyote Hilux, s ktorou japonská značka štartuje v diaľkových automobilových súťažiach. Následne Španiel vyštartuje do niektorých rely a potom sa rozhodne, či absolvuje aj januárovú dakarskú rely, ktorá sa po rokoch znova sťahuje z Južnej Ameriky. Tentoraz sa bude jazdiť v Saudskej Arábii a to je nová výzva pre ambiciózneho Fernanda z Ovieda.

tgr002.jpg

Alonso má však stále nadštandardné vzťahy so šéfom Mclarenu, Zakom Brownom, a spolu pripravujú projekt tímu McLaren pre IndyCar 2020. McLaren sa tak po rokoch vracia do populárnej americkej verzie F1 a hoci to ešte oficiálne nepotvrdili, tak s Alonsom budú skúšať vyhrať slávnu 500-míľovku v Indianapolis. To je však ešte ďaleko a tak Alonso skúša s Toyotou nové dobrodružstvo. Ťažko uveriť, že by s mu mohlo podariť to, čo sa nepodarilo ani Loebovi, ale jeden nikdy nevie.

tgr001.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri