Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Ako trénovali pred sezónou jazdci Škody?

Sunday, 23. 01. 2011 - 07:58, Katarína Ďurecová   

Ako trénovali pred sezónou jazdci Škody?

Jazdec Škody Motorsport Jan Kopecký pred Rally Monte Carlo poskytol veľmi zaujímavý rozhovor serveru moto.sport.cz. Prečítajte si ho:

Jan Kopecký je považovaný za korunného princa IRC. Pred dvoma rokmi sa musel skloniť pred Krisom Meekom, minulý rok pre zmenu pred tímovým kolegom Juhom Hänninenom, ktorý bude ale túto sezónu jazdiť v SWRC. Kopeckého cieľ je tým pádom jasný - zisk titulu. Dopomôcť k tomu mu má aj takmer vojenská príprava, ktorú pred sezónou absolvoval.

Lukáš Zásměta;p1480995.jpg

„Rozhodne som si na prelome roku žiadnu veľkú pohodičku nedoprial", tvrdí Kopecký a pokračuje o titule v IRC: „Cesta k nemu bude tŕnistá, ale je to jediná méta, ktorú mám", priznáva Kopecký ktorý sa už druhých miest prejedol, ale rozhodne nie tak, ako sladkostí a dobrôt počas Vianoc. „Normálne sa neprejedám. Teraz sme navyše mali na programe štvordenný tréningový kemp. Dával som na seba pozor."

Tibor Szabosi;co8c2082-2.jpg

Tesne pred Silvestrom podstúpil Kopecký spolu s Juhom Hänninenom štvordňovú kondičnú prípravu na novú sezónu pod vedením tímového lekára a trénera: „Denne sme mali tri fázy. Behali sme v snehu po rovine a do kopca, plávali sme a posilovali", spomína Kopecký. Vrchol prišiel v posledný deň sústredenia: „Nafasovali sme čelovky, mapy a vyrazili sme do zalesnených kopcov. Spolu s Juhom sme sa tam po kolená brodili v noci snehom. V úplne neznámom teréne", hovorí Kopecký.

Luboš Kubele;498t0608.jpg

S odstupom času sa ale netradičnému drilu typickému skôr pre vojakov smeje: „Keď to poviem slušne, bola to pekná drina. Mali sme totiž na chrbte batoh s 15 kilogramovou záťažou. Párkrát sme aj zablúdili. Vyrazili sme o pol piatej poobede a do cieľa sme sa dostali pol hodiny po polnoci. Vážne poriadna osemhodinová šichta", spomína Kopecký a tak niet divu, že silvestrovské oslavy ho na ďalší deň nechali chladným: „O jednej som už spal", smeje sa jazdec Škody Motorsport.

Tibor Szabosi;t2c9720.jpg

Kvôli tréningu a iným povinnostiam sa Kopecký nedostal ani na svoj obľúbený snowboard: „Nebol proste čas. Ale po Monte Carle je do ďalšieho preteku dosť dlhá doba, takže vezmem dosku a určite vyrazím."

Radek Vojtěchovský;img-2537.jpg

Kopecký si je taktiež vedomý toho, že ak chce získať titul, tak si nemôže dovoliť chyby, aké spravil v minulej sezóne na Azorských ostrovoch a na Barum Rally: „Šlo o dve hlúpe chyby, ktoré ma stáli víťazstvo a v ich dôsledku bolo celkové druhé miesto sklamaním. Už viem, že nie je treba chcieť vo vyhratom závode vyhrať aj všetky rýchlostné skúšky", dušuje sa Kopecký, že dozrel na pozíciu kráľa IRC.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri