Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Africa Eco Race 2011: Rusi sa vracajú

Tuesday, 21. 12. 2010 - 08:00, Michal Kostka   

Africa Eco Race 2011: Rusi sa vracajú

V roku 2009 sa na historicky prvom vydaní Africe Race objavili hneď štyri ruské posádky. Andrej Ivanov zvádzal s favorizovaným Jean-Louis Schlesserom vyrovnanú partiu, do doby kým ho vyradili technické problémy dokázal získať tri etapové vavríny. Schlesser napokon zvíťazil, druhé miesto získal iný Rus, menovite Artem Varencov.

Africa Eco Race;Andrej Ivanov (2009)

O rok neskôr ruskí bohatieri na Africa Eco Race absentovali, teraz sa však vracajú. Medzi avizovanými účastníkmi tretej Africa Eco Race nájdeme aj dve čisto ruské dvojice.

Pavel Loginov / Andrej Rusov

Pavel Loginov, víťaz Ruského pohára v cross country za rok 2006 sa na Africa Eco Race predstaví po prvý raz. Čierny kontinent si však zamiloval už pred rokmi.

Africa Eco Race;Pavel Loginov, Andrej Rusov

„Ak Afriku navštívite čo len raz, túžite sa sem vrátiť za každú cenu. Svoju prvú veľkú rally som absolvoval v roku 2007 a bol to debut úspešný po každej stránke, či už išlo o tím, výsledok, spoluprácu s navigátorom... Rád by som tieto nezabudnuteľné pocity zažil znovu. Od organizátorov očakávam kvalitnú súťaž na tých najlepších trasách v Maroku, Mauretánii a Senegale a dúfam, že si to užijem od začiatku až do konca. S mojím navigátorom Andrejom Rusovom sme súčasťou medzinárodného tímu pod vedením Thierry Charbonniera. Štartovať budeme s veľmi dobrou buggy Predator X-18. Netrpezlivo čakám na stretnutie s Afrikou a s jej nekonečnou scenériou."

Maksim Kirpilev / Artem Ševelev

Pre túto mladú posádku, Maksim Kirpilev má 31 rokov, Artem Ševelev 27, bude štart na Africa Eco Race 2011 premiérový. V Afrike ich čaká úplne nové dobrodružstvo...

Africa Eco Race;Maksim Kirpilev, Artem Ševelev

„Účasť na Africa Eco Race je pre nás celkom novou skúsenosťou a veľkou skúškou. Je to náš prvý kontakt s Afrikou a tiež so súťažou charakteru diaľkového maratónu. Je to vzrušujúca výzva! Tohtoročná Silk Way Rally bola prvým krokom v našej medzinárodnej kariére. Bola to veľmi cenná skúsenosť, zavŕšená veľkým úspechom. V cieli sme boli štvrtí v triede produkčných vozidiel T2 a trinásti celkovo. Dúfame, že podobný výsledok dosiahneme aj teraz a dostaneme sa až k Ružovému jazeru v Dakare."

Zdroj: Africa Eco Race



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri