Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Kees Tijsterman na Africa Eco Race

Monday, 20. 12. 2010 - 20:50, Michal Kostka   

Kees Tijsterman na Africa Eco Race

Len tri mesiace pred štartom Africa Eco Race 2011 sa Kees Tijsterman rozhodol pre účasť na tejto diaľkovej rally. Do Afriky sa vracia po štvrťstoročí od svojho prvého dakarského štartu.

Kees Tijsterman patril spolu s Janom de Rooyom k pionierom holandskej účasti na rally Dakar. Kým de Rooy má na konte najlepší holandský výsledok v kategórii kamiónov, Tijstermanovi sa to isté podarilo medzi automobilmi. Nedosiahol síce na víťazstvo ako jeho známejší krajan, jeho piate miesto z roku 1989 však doteraz nikto z krajiny tulipánov neprekonal. Lepší než amatér Tijsterman boli len štyria jazdci továrenských tímov Peugeot a Mitsubishi, ďalších skúsených jazdcov nechal Holanďan pri svojom len štvrtom štarte za sebou.

Tijsterman Rally Team;Kees Tijsterman

Cornelis Tijsterman, ako znie jeho skutočné meno, sa s desiatkami ďalších 27. decembra vydá z Francúzska do Maroka a cez Mauretániu do cieľového Dakaru v Senegale. „Táto súťaž, na rozdiel od juhoamerického Dakaru, trvá len dve týždne a je viac o jazdeckom umení a navigácii, než o rýchlosti a dĺžke etáp. Táto filozofia mi sedí, na púštne dobrodružstvo sa teším, rovnako tak aj na stretnutie so starými kamarátmi," hovorí s úsmevom 57-ročný Tijsterman.

Do súťažného vozidla sa na sedadlo spolujazdca posadí Henk Büdgen. Najmladší člen tímu odštartoval svoju kariéru ako mechanik, jazdecké skúsenosti zbiera na domácich okruhových podujatiach. O hladký chod tímu sa stará Keesova manželka Mieke Tijsterman. Po jeho boku stála aj v roku 1986, kedy spolu po prvý raz objavili krásu afrických súťaží. Od navigácie sa presunula k logistike, útrapy v kabíne auta vymenila za starosti pri zháňaní financií a partnerov tímu.

Tijsterman Rally Team;Desert Warrior

Tijsterman Rally Team vyráža na Africa Eco Race s celkom novým vozidlom. Pri stavbe špeciálu zúročil Kees Tijsterman roky skúseností. O pohon sa postará 3-litrový diesel z produkcie BMW s výkonom 220 kw (295 koní), terén budú krotiť tlmiče Reiger Suspension, na trubkový bezpečnostný rám sa uloží karoséria Jeepu Cherokee.

Zdroj: Tijsterman Rally Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri