Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

4×4 verzus známa tvár: Ivana Kováčová

Monday, 05. 04. 2010 - 15:35, Andrej Haverda   

4×4 verzus známa tvár: Ivana Kováčová

V tretej sérii Slovensko hľadá SuperStar v roku 2007 sa medzi finalistov prespievala aj drobná tmavovláska. V tom čase 17-ročná dievčina napokon skončila na štvrtom mieste. Rodáčka zo Žiaru nad Hronom začala skromne a sympaticky. „Vysvätená" od babičky, tichá, nenápadná. Súťaž napokon opustila ako sebavedomá žena. IVANA KOVÁČOVÁ (20).

Ivana;

„Bola to obrovská skúsenosť a veľmi pekná etapa môjho života," hovorí dnes o svojom účinkovaní v SuperStar. „Spoznala som veľa ľudí a získala som množstvo kontaktov, ktoré využívam dodnes." Pôvodne sa jej do súťaže veľmi nechcelo: „Až pri tretej sérii mi otec povedal: ‚Ivka, choď skúsiť, veď nič za to nedáš.‛ Musel ma veľmi presviedčať. Dnes toho vôbec neľutujem."

Napriek štúdiu sa bývalá  „superstaristka" spevu a hudbe venuje aj naďalej. Stále koncertuje, popritom v Prievidzi stíha hodiny základov klavíra a moderného spevu. Pred Vianocami so svojou skupinou „Ivana Kováčová Band" dokončila debutový album. „Nedávno som v Bratislave dokončila booklet na debutové CD, vyjde už čoskoro," uviedla sympatická žena.

Ivana;

Hoci Ivana Kováčová  svoju budúcnosť spája s hudbou, nitrianska univerzita je jej „zadnými dvierkami". Keby vraj nemohla spievať, určite by rada pracovala s deťmi. „Ešte netuším, ako sa neskôr rozhodnem, ale viem, že by som chcela tvoriť a koncertovať. To ma napĺňa," poznamenala.

Predovšetkým predpokladám, že vo vašom hektickom spôsobe života auto nemôže chýbať. Na akom jazdíte?

- Momentálne je ich viac, nakoľko sa vždy spolieham skôr na iných vodičov než sama na seba.

Na čom ste sa pôvodne naučili riadiť?

- Odvtedy, čo som navštevovala autoškolu, uplynuli už dva roky, čo je myslím si dlhá doba na to, aby som si spomenula. Ale pokúsim sa. (smiech) Myslím, že to bol Citroën Saxo. Dúfam však, že majiteľ autoškoly, ktorú som navštevovala, toto interview čítať nebude. (smiech) Ale ak áno, týmto ho pozdravujem.

Ivana;

Čo vás na cestách vie rozhnevať?

- Ľudská hlúposť, ktorou sa riskuje vlastný život i život druhého človeka. Taktiež nevedomosť, podcenenie situácie alebo precenenie vlastných schopností. Sú to teda tí, ktorí túžia po smrti. Alebo sú len hlúpi?

Skúšali ste šoférovať aj niečo iné, ako automobil? Napríklad skúter alebo motocykel?

- Priznám sa, že zatiaľ len bicykel. (úsmev) Ale verím že sa to časom zmení a nechám sa nahovoriť na skúter či dokonca motocykel.

Ivana;

Dá sa jazda automobilom nazvať súčasťou vášho relaxu?

- Len v tom prípade, ak akurát nešoférujem ja. (smiech)

Mávali ste za volantom aj nejaké neduhy (telefón, prepínanie skladieb na CD)?

- No netušila som, že sa tomu hovorí „neduhy". Ale keď myslíte... (smiech)

Ivana;

Dokázali by ste zhodnotiť svoje šoférske schopnosti?

- Áno, samozrejme, dva roky mám „vodičák" a dva roky už nešoférujem. (smiech)

Zniesli by ste, pokiaľ by ste sa pohybovali po cestách, keby vám niekto rozprával do šoférovania?

- Naposledy tomu tak bolo v autoškole a tam som s tým rátala, priam si to až vyžadovala. (úsmev)

Ivana;

Urobili ste už priestupok? Dostali ste už pokutu?

- Ako som už povedala, keďže momentálne nejazdím, policajti i ostatní vodiči môžu byť na cestách pokojní. Aspoň zatiaľ. (úsmev)

Dostali ste sa už do dopravnej kolízie?

- Myslím, že s tým sa predsa na cestách musí rátať.

Ivana;

Čím vás - ako krásnu ženu - automobil zaujal?

- Ďakujem za kompliment. Patrím do skupiny žien, ktoré si na autách všímajú väčšinou len tú farbu, podľa ktorej ich vieme aj identifikovať. Ku príkladu moji kamaráti už dopredu vedia, ak dajme tomu v meste poviem „aha, aké pekné auto", že bude bielej farby.

Takže ste „zaťažená" na bielu...

- A nielen na ňu.

Ivana;

A síce?

- Môžem o sebe prezradiť, že mám veľkú slabosť pre automobil značky Smart. Zakaždým mi toto sympatické autíčko vyčarí úsmev na tvári, veľmi som si ho obľúbila. Ak je možnosť, zakaždým si nejaké odfotím, doma mám veľkú zbierku fotografií áut tejto značky. (úsmev) Ocino mi sľúbil, že ak spromujem, auto mi kúpi. Na čo si ale ešte musím počkať päť rokov. (smiech) Doma máme Octaviu combi. Automobil je to pohodlný, na mňa však príliš veľký. Na druhej strane si uvedomujem, že Smart je nepraktické auto čo sa týka ciest na dlhšie vzdialenosti a takisto aj obmedzené pre dve osoby.

Snažili by ste sa pri policajnej kontrole využiť svoj ženský šarm?

- V skorej budúcnosti ho využívať plánujem. Môj vodičský preukaz predsa nemôže byť v peňaženke donekonečna len na okrasu! (smiech)

Ivana;

Aké sú vaše kritériá pri výbere vozidla?

- Farba. Ostávam pri nej. (úsmev)

Máte nejaký nesplnený motoristický sen (iný automobil)?

- Nie iný ale prvý vlastný. (úsmev)

Ivana;

Lákalo by vás zviesť sa v off-roade 4x4?

- Terénne autá... Ja neviem. Ale keď navrhujete, tak prečo nie... (úsmev)

Čomu sa momentálne venujete pomimo témy o automobiloch?

- Momentálne pripravujem vydanie svojho debutového albumu, ktorý bude mať názov „Všetko". Bude na ňom dvanásť pesničiek a ako už názov napovedá, bude to zmes nápadov a hudobných štýlov. Mal by sa dostať do predaja už čoskoro. Popritom študujem prvý rok odbor predškolská a elementárna pedagogika na Univerzite Konštantína Filozofa na vysokej škole v Nitre, mám za sebou prvé skúškové obdobie. Celkom sa mi vydarilo. Štúdium ma zatiaľ veľmi baví.

Ďakujem za rozhovor.

Foto: www.ivanakovacova.com

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri