Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Získa Paddon titul PWRC už v Austrálii?

Monday, 05. 09. 2011 - 10:03, Katarína Ďurecová   

Získa Paddon titul PWRC už v Austrálii?

Matematika hovorí jasne - pokiaľ sa novozélandskému jazdcovi Haydenovi Paddonovi podarí vyhrať Rally Australia, bude to preňho zároveň znamenať i zisk titulu v produkčnom šampionáte dve kolá pred jeho koncom. Stal by sa tak vôbec prvým majstrom sveta v rally z južnej hemisféry.

Paddon zatiaľ zažíva sezónu ako z rozprávky - po vynechaní Rally Sweden prišli v jeho podaní víťazstvá v Portugalsku, Argentíne a Fínsku, čo znamená, že momentálne má na svojom konte 75 bodov a náskok 25, respektíve 41 bodov na svojich dvoch najväčších prenasledovateľov Martina Semeráda a Patrika Flodina, ktorí Rally Australia vynechávajú. V prípade austrálskeho víťazstva by mal tak Paddon dve kolá pred koncom sezóny PWRC na čele už nedostižný 50 bodový náskok.

Vladislav Maschl;img-4688-1.jpg

Tohto faktu si je, samozrejme, Hayden Paddon veľmi dobre vedomý: „Pokiaľ v Austrálii v PWRC vyhráme, tak získame titul, čo by bolo určite splnenie môjho sna. Ale snažíme sa nemyslieť tak ďaleko dopredu. Najprv máme pred sebou samotnú rally. Keďže máme v šampionáte určitý náskok, môžeme si dovoliť koncentrovať sa na to, aby sme v Austrálii išli naplno a snažili sa urobiť dojem našou rýchlosťou. Ak toto dokážeme, tak zbytok už dopadne tak, ako má", komentuje 24-ročný Novozélanďan.

A koho okrem Michala Kosciuszka a Jukku Ketomakiho, ktorí sú jediní stáli účastníci PWRC účastniaci sa Rally Austrialia, ešte považuje Paddon za svojich najväčších rivalov v ceste za víťazstvom? „Dva Austrálčania, Brendan Reeves a Nathan Quinn budú predstavovať asi najväčšiu výzvu, keďže už niečo vedia o tratiach v okolí Coffs Harbour, ktoré sa používajú v austrálskom šampionáte, ale na WRC podujatí sa na nich ešte nikdy nešlo. Hociktorý z týchto jazdcov ma môže obrať o body, ale na druhej strane - už som ich predtým dokázal poraziť, takže si proste len musíme ísť našu vlastnú rally a uvidíme ako to všetko dopadne", hovorí Paddon, ktorý sa na tomto podujatí môže tešiť i veľkej podpore fanúšikov z Nového Zélandu, ktorí to do Austrálie rozhodne nemajú tak ďaleko ako na všetky ostatné podujatia majstrovstiev sveta.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri