Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Zimné víťazstvo Benčeka

Thursday, 30. 01. 2020 - 19:56, Ľuboš Kašický   

Zimné víťazstvo Benčeka

Svoj prvý sneh a ľad zvládla posádka SK DER Rally Teamu najlepšie ako sa dalo. Dominik Benček a Igor Plichta zvíťazili v úvodných pretekoch série Motorsport Rally Cup 2020.

 

Prvou automobilovou súťažou novej sezóny 2020 bola na Slovensku Zimná Levoča, ktorá zaknihovala už svoj štvrtý ročník. Súťaž, ktorá sa jazdí v rámci rely série MRC (Motorsport Rally Cup) je unikátna tým, že sa ide celá na snehu a ľade. Našťastie počasie podržalo usporiadateľov aj tento rok a pri nočných mrazoch až na úrovni - 13°C si výborné podmienky užili štartujúce posádky aj diváci.

Tibor Szabosi;c30i7778-21.jpg

„Ešte som nikdy na snehu neštartoval. Bola to premiéra so súťažným autom,“ priznal Dominik Benček. „Veľmi sa mi to však páčilo. Má to svoje čaro a obzvlášť jazda v noci na snehu je super zážitkom.“ Prológ štartoval už v piatok podvečer a „noc dlhých nožov“ vyniesla hneď do čela priebežného poradia Mitsubishi Lancer Evo IX, na ktorom štartovali v triede A4 Benček s Plichtom. Prešovčania jazdiaci vo farbách SK DER Rally Teamu boli dokonca rýchlejší ako dve Fabie R5, štartujúce vo Voľnom pohári! „Išlo sa nám výborne. Nikdy predtým som nejazdil na pneumatikách s hrotmi a veľmi sme si to vychutnávali. Čas nás milo prekvapil,“ radoval sa Benček. Pritom v R5-kách, ktoré porazil, nebol nikto menej skúsený ako Poliak Mariusz Zapala, ktorý do Levoče prišiel v rámci prípravy na švédsku rely majstrovstiev sveta, a legendárny Igor Drotár.

Tibor Szabosi;c30i7978-21.jpg

V sobotu pokračovala súťaž, už za svetla, dvoma sekciami po dva merané úseky. Rozprávková krajina Levočských vrchov zaliata slnkom a zasypaná snehom pridávala na pohode a posádky bičovala k výborným výkonom. „Nádherné rýchlostné skúšky a veľmi dobre pripravené,“ pochvaľoval si Prešovčan aj v sobotu, keď ako jediný dokázal priamo súperiť s R5-kou Poliaka Zapalu. Po dvoch druhých miestach v absolútnom poradí dokonca na predposlednom úseku Poliaka porazil a nebyť udalosti v na záverečnej ereske mohol byť jeho čas ešte lepší. „Na poslednom úseku sme dobehli Pazderáka, ktorý mal problémy s turbom a tak zadymil trať, že sme museli zastať, lebo sme na chvíľu nevedeli kde je cesta,“ opisuje kurióznu situáciu v závere Dominik. Ani tento incident však prešovskú posádku SK DER Rally Teamu nezastavil na ceste za víťazstvom. Najrýchlejší čas mal síce v cieli Zapala, ale ten na R5-ke jazdil mimo šampionát MRC. Najrýchlejším nielen v triede A4, ale v celom MRC bolo preto Mitsubishi Benčeka s Plichtom, ktoré sa po tomto premiérovom štarte v sezóne ujalo aj priebežného vedenia v Motorsport Rally Cupe 2020.

Tibor Szabosi;c30i8639-21.jpg

„Je to perfektný vstup do sezóny. Výborné preteky s výborným tímom na bezchybnom aute sa nám podarilo premeniť na maximálne možné body v MRC. Paráda! Chceli by sme tento rok absolvovať celú sériu a tak je to cenný výsledok. Chcem sa poďakovať celému tímu za podporu, našim partnerom, priateľom a tiež fanúšikom, ktorí nás povzbudzovali na trati,“ povedal Dominik Benček. Séria MRC má na programe druhý podnik sezóny už vo februári. Pôjde sa znova v Levočských vrchoch a na štarte by nemala chýbať ani posádka SK DER Rally Teamu.

Tibor Szabosi;asfr8064.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri