Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igor Drotár na mrázikovských tratiach 4. Zimnej Levoče

Tuesday, 28. 01. 2020 - 12:44, Public relations   

Igor Drotár na mrázikovských tratiach 4. Zimnej Levoče

Prešovský automobilový pretekár Igor Drotár si podobne ako mnohí ďalší obľúbil jedinú významnejšiu zimnú súťaž na Slovensku - Zimnú Levoču. Nechýbal ani na jej 4. pokračovaní v rámci seriálu Minirally Cup uplynulý víkend.

Tibor Szabosi;asfr7882.jpg

Centrom diania bola opäť obec Torysky, stratená uprostred malebných Levočských vrchov. Nad obcou v lesoch pramení rieka Torysa a v rovnakej oblasti si zasnežené a primrznuté asfaltové lesné komunikácie vychutnali aj samotné posádky. Igor nesúťažil v rámci Minirally Cupu, no v rámci Voľného pohára postavil na štart Škodu Fabiu R5 z dielne Xiquio Mariána Mičáka.

Tibor Szabosi;c30i7813-21.jpg

Igora navigoval tradične Imrich Ferencz, i keď ho na krátkom teste pred podujatím vymenil za fanúšika, ktorému tak k narodeninám splnil veľký sen.

Tibor Szabosi;asfr7841.jpg

Čakalo ich 25,6 km rýchlostných skúšok, ktoré sa začali už v piatok večer a pokračovali v priaznivom počasí na zasnežených cestách v sobotu ráno. Pneumatiky s hrotmi a množstvo divákov pomáhali dotvoriť unikátnu atmosféru zimnej súťaže. V rámci hodnotenia kategórie "Voľný pohár" skončil Igor na 2. mieste a 3. absolútne.

Tibor Szabosi;c30i7892-20.jpg

Igor Drotár: "Piatok večer sa šlo výborne, trať bola hladká. Sobotňajšie trate poznám do istej miery z predošlých rokov. No tentokrát nás trochu prekvapili hlboké koľaje najmä na rýchlych rovinkách. Po odmäku totiž prišiel mráz a tieto koľaje zľadovateli. Čiže trochu snehu a veľa ľadu s koľajami neboli najlepšou kombináciou, keďže to nepríjemne hádže zo strany na stranu... Nahodil som na začiatok bezpečnejšie tempo a vedel som, že sa môžem ešte zrýchľovať. Chcel som sa predovšetkým porovnávať s rýchlym Poliakom Mariuszom Zapalom, proti ktorému som v prvom kole významnejšie stratil. V druhom kole sme však zmenili nastavenie auta, na základe rady šéfmechanika Zapalu. Hneď po prvých metroch bolo auto čitateľnejšie aj ovládateľnejšie. Výrazne som sa zrýchlil a naše časové rozdiely boli v ešte náročnejších podmienkach podstatne vyrovnanejšie. Pochváliť chcem aj Ondra Bisahu, ktorý síce skončil za mnou, no nevybral si správne pneumatiky a napriek tomu predviedol skvelý výkon. O necelý mesiac nás čaká druhé pokračovanie na týchto tratiach, keď sa Zimná Levoča vráti aj s Minirally Cupom."

Viac fotografií nájdete v galérii

Michal Bobko;dsc2566-1.jpg

Tibor Szabosi;asfr7830.jpg

Bohuslav Štrauch;dsc-7500-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri