Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Zaneti využíva rely prestávku na štart na Jankovom Vŕšku

Thursday, 02. 08. 2018 - 12:18, Ľuboš Kašický   

Zaneti využíva rely prestávku na štart na Jankovom Vŕšku

Ďalším podnikom Majstrovstiev Slovenska v rely je až trebišovská súťaž začiatkom septembra. Tím Zaneti Motorsport preto využíva čas na prípravu štartom na domácich kopcových pretekoch na Jankovom Vŕšku a chýbať nebude ani na blížiacom sa vranovskom relyšprinte. Za volant sa teraz posadí sám šéf tímu, Ivan Mutňanský.

„Naša posádka dostala priestor na prázdninový oddych, no Zaneti tím naďalej pokračuje v práci," vysvetľuje Ivan Mutňanský, ktorý je sám skúseným automobilovým pretekárom. „V rámci prípravy budeme najprv štartovať na Jankovom vŕšku. Sú to prakticky naše domáce preteky a preto radi využijeme príležitosť štartovať tu aj v tomto roku. V určitom ohľade to však pre mňa osobne bude celkom nová skúsenosť. Prvýkrát budem totiž štartovať na vozidle novej generácie R5. Pre Jankov Vŕšok aj Vranov sme pripravili Ford Fiestu R5," prezrádza a neskrýva pritom radosť z novej skúsenosti Bánovčan.

Tibor Szabosi;asf-5247-2.jpg

„Zatiaľ mám za sebou iba niekoľko málo kilometrov, no som veľmi milo prekvapený. Auto sa úplne inak ovláda, ako tie staršie. Je oveľa citlivejšie na pokyny a treba tomu prispôsobiť aj jazdecký štýl," zdôveruje sa z nových pocitov Ivan Mutňanský. „Štart na Jankovom Vŕšku je pre mňa zároveň aj prípravou na rely vo Vranove. Výhodou je, že ako Bánovčan veľmi dobre poznám trať a môžem sa naplno sústrediť na prácu s autom. Verím preto, že sa nám preteky vydaria a na auto si rýchlo zvyknem."

img-20180802-wa0002.jpg

Preteky na Jankovom Vŕšku sa už tradične jazdia uprostred rozpáleného leta. V tomto roku figurujú v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) ako siedmy podnik a znova sa jazdia, ako dvojkolo. Prvý súťažný deň začína v sobotu 4.augusta ráno o ôsmej tréningovými jazdami. Popoludní sú potom na programe dve súťažné jazdy, ktoré začínajú svoj program o trinástej hodine. Večer sa následne rozdelia body za prvý súťažný deň. V nedeľu 5.augusta potom preteky pokračujú druhým súťažným dňom, ktorý má prakticky identický časový harmonogram, ako prvý súťažný deň.

zaneti-banner2.jpg

zaneti-banner3.jpg

img-20180802-wa0000.jpg

img-20180802-wa0001.jpg

img-20180802-wa0003.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri