Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Začali vyrábať Lexus CT 200h

Monday, 27. 12. 2010 - 10:52, Ivan Václavík   

Začali vyrábať Lexus CT 200h

V japonskom závode Toyota Motor Kyushu (TMK) začali 22. decembra 2010 vyrábať plne hybridný automobil nižšej strednej triedy Lexus CT 200h. Navrhli ho s ohľadom na požiadavky európskeho trhu, najmä by mal spĺňať nároky mladých, náročných zákazníkov zaujímajúcich sa o moderný dizajn a špičkové technológie. Okrem iného sú pozoruhodné veľmi nízke emisie CO2 na úrovni iba 87 g/km.

lexus-ct-200h-01g.jpg

Model CT 200h budú vyrábať spoločne s ďalšími Lexusmi (vrátane RX 450h) v závode Kokura, ktorý v roku 2008 spustil výrobu ako vôbec prvý na svete so špecializáciou na výrobu hybridných vozidiel. V závode sa spájajú najmodernejšie výrobné technológie s remeselným umením najzručnejších montážnych pracovníkov firmy Lexus. Od svojho otvorenia získal už niekoľko významných ocenení za kvalitu.

Plne hybridný model CT 200h navrhli na základe tých najprísnejších štandardov, označovaných ako Lexus MUST. Ich súčasťou je viac než 500 položiek, definujúcich prísne zásady v oblasti návrhu, technickej konštrukcie a všetkých fáz výrobného procesu, od lisovania súčastí cez zváranie karosérie až po montáž a lakovanie.

Požiadavky Lexus MUST zároveň nastoľujú štandardy v oblasti hluku, vibrácií a rázov, s cieľom dosiahnuť úroveň úplne tichého chodu a trvanlivosti očakávanej od technológie Lexus Hybrid Drive. V centre pozornosti sú dokonca i statické hľadiská, ako napríklad vzhľad, dojem z fyzického dotyku, kvalita zvuku alebo vlastnosti a citlivosť ovládacích prvkov.

lexus-ct-200h-02g.jpg

V rámci veľmi dôkladnej kontroly, zahŕňajúcej 1700 bodov, Lexus kombinuje najmodernejšie technológie digitálneho merania škár a konzistencie povrchu so zmyslovými schopnosťami najskúsenejších majstrov výroby, aby bola zaručená najvyššia možná miera kvality vozidla i jeho dokonalý vzhľad.

„Úroveň záujmu o nový Lexus CT 200h je nevídaná. Sme nesmierne potešení vrelým prijatím tohto modelu potenciálnymi zákazníkmi i našimi predajcami," uviedol Andy Pfeiffenberger, viceprezident Lexus Europe. „Úroveň záujmu aj tempo podpísaných objednávok presahuje pôvodné očakávania a začíname si byť istí tým, že CT 200h sa významnou mierou podpíše pod úspechy značky Lexus v Európe."

Aj situácia v Českej a Slovenskej republike sa vyvíja veľmi priaznivo, Už 20 dní po otvorení objednávkového systému zaregistrovali 20 objednávok na Lexus CT 200h. Ďalších 200 záujemcov čaká na príchod prvých predvádzacích vozidiel k  autorizovaným predajcom (v marci 2011), aby s vozidlom absolvovali testovaciu jazdu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri