Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

WSR 2011: Richard Gonda v premiére nesklamal

Tuesday, 19. 04. 2011 - 11:25, Daniel Mandzi   

WSR 2011: Richard Gonda v premiére nesklamal

Spokojný s výsledkom svojej premiéry vo World Series by Renault 2011 odchádzal po víkende zo španielskeho Aragónu Richard Gonda. Mladík z Banskej Bystrice obsadil v sobotňajšom prvom preteku Eurocupu Formula Renault 2.0 v silnej konkurencii solídne 19. miesto. Druhý nádejne rozbehnutý pretek v nedeľu nedokončil kvôli technickým problémom.

richard-gonda-2-1.jpg

Po štvrtkovom príchode na okruh Motorland a vybudovania depa KŘENEK Motorsportu absolvoval Richard v piatok dva tréningy. Na základe nameraných dát s tímovým inžinierom dôkladne prebrali kľúčové miesta trati. Nasledoval predsezónny brífing, na ktorom boli pretekári dôkladne oboznámení s pravidlami súťažných víkendov WSR.

Copyright free;img-4487-2.jpg

V sobotu ráno 17-ročný talent najprv absolvoval svoju prvú ostrú kvalifikáciu vo WSR. Štrnáste miesto v jednej z dvoch skupín ho povzbudilo pred prvým pretekom. V ňom Richard výborne odštartoval, úspešne sa vyhol hromadnej havárii v prvých radoch a posunul sa výrazne dopredu. V priebehu preteku svoju pozíciu ešte vylepšil až na konečné 19. miesto z 34 štartujúcich. „Bol to pre mňa nečakaný výsledok a príjemné prekvapenie," netajil spokojnosť po svojej premiére medzi výrazne skúsenejšími jazdcami strieborný pretekár Carpathian Cupu 2010. Zvyšok dňa Richard venoval nastaveniu svojej formule a taktickej porade pred nedeľnými boji na trati.

gonda-wsr-aragon-3.jpg

Nasledujúci deň zvládol Gonda kvalifikáciu o dve priečky lepšie ako v sobotu. Svoje časy vylepšoval v každom kole, takže do druhého preteku nastupoval s optimizmom. Opäť výborne odštartoval, ihneď získal dve pozície a v čele jednej zo skupín jazdil kvalitné časy. Potom priebeh pretekov narušili žlté vlajky, Richard spomalil, aby sa vyhol kolízii, a po reštarte stratil tri priečky. Vo chvíli, kedy sa opäť tlačil dopredu, sa bohužiaľ nevyhol drobnej kolízii, po ktorej už nenaštartoval motor a pretek pre neho v deviatom kole skončil.

gonda-wsr-aragon-4.jpg

„Škoda nedeľnej smoly, ale celkovo som veľmi spokojný. Jazdilo sa mi v pohode. Sobotňajšie 19. miesto ma potešilo, v nedeľu to zo začiatku vyzeralo veľmi sľubne - škoda zhasnutého motora po kolízii. Každopádne sa už veľmi teším na druhý súťažný víkend na prelome mesiaca v belgickom Spa," uzavrel talentovaný Richard Gonda.

Copyright free;img-4526-1.jpg

Kompletné výsledky 1. podniku Eurocup Formula Renault 2.0 v rámci WSR 2011 nájdete v tomto odkaze:

http://www.worldseriesbyrenault.fr/en/championships/eurocup_formula_renault_2_0/Pages/Default.aspx

Copyright free;img-4535.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri