Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Seriál pretekov Moto Cup odštartoval vo výbornej atmosfére

Thursday, 21. 04. 2011 - 17:01, Daniel Mandzi   

Seriál pretekov Moto Cup odštartoval vo výbornej atmosfére

Na okruhu Slovakia Ring sa v pondelok 18. apríla objavilo množstvo súťaživých nadšencov motocyklového jazdenia, či skôr pretekania. Moto Cup v spojení s Honda Test&Race Days prilákal nielen milovníkov okruhového jazdenia na motorkách, ale aj tých čo si rýchle tátoše radi užijú z pozície diváka.

logo-moto-cup-honda-test-and-race-days.jpg

Prvé kolo zo šesťdielneho seriálu pretekov Moto Cup malo šťastie na ukážkové počasie, vďaka ktorému prišli jazdcov povzbudzovať celé rodiny, vrátane ich malých detí. Deň bol nabitý nielen zvádzaním bojov na trati, ale tiež testovaním nových automobilov, motocyklov, skútrov i kosačiek z dielne Honda.

motocup2.jpg

Tento importér sa stal partnerom Moto Cupu a do areálu Slovakia Ringu priniesol mnoho zaujímavých kúskov. „Našim zámerom je poskytnúť zákazníkom možnosť vyskúšať naše produkty, či už autá alebo motorky. Tu môžu zistiť, aké sú ich možnosti a schopnosti, zároveň im dávame možnosť otestovať väčšinu z nášho portfólia. V spolupráci so Slovakia Ringom prinášame možnosť pretekať aj amatérskym jazdcom." povedal Patrik Šolc, vedúci oddelenia motocyklov Honda Slovakia. Testovanie modelov motoriek Honda prebiehalo nielen na okruhu, ale aj na priľahlej trati Centra bezpečnej jazdy, kde záujemcovia našli ideálne podmienky na zoznámenie sa s výkonom a technickými možnosťami požičaných strojov. Ako sme si všimli, v Centre bezpečnej jazdy bolo celý deň ozaj „husto". O testovacie jazdy noviniek bol veľký záujem.

motocup3.jpg

Víťaz kategórie A +600ccm licencovaní, Martin Čermák si Moto Cup pochvaľoval. „Dnešok som bral ako tréning, lebo jazdím aj vyššie súťaže. Je to moje hobby," vychrlil úspešný jazdec. Na Slovakia Ringu je častým hosťom, preto trať dokonale pozná. „Je tu dobrá atmosféra, podujatie je výborne zorganizované. S dnešným dňom som veľmi spokojný," netajil M. Čermák a sebavedome dodal, že konkurencie sa neobával.

Roman Borák;rbmxt-cesta-70.jpg

Napriek tomu, že už rok na motorke nejazdil, vyhral Oto Ostržlík kategóriu B -600ccm nelicencovaní, čomu sa sám milo čudoval. „Napriek minulej úplne slabej sezóne sa mi pretekalo dobre. Tento rok by som chcel začať viac jazdiť, takže na Slovakia Ringu ma určite uvidíte. Samozrejme nebudem chýbať ani na ďalších kolách Moto Cupu."

Roman Borák;rbmxt-cesta-24.jpg

Odhodlanie nechýbalo ani ďalšiemu, skúsenosťami pomerne mladému jazdcovi, Lubošovi Chvilovi, pretekajúcemu tiež v kategórii B -600ccm. Napriek zakolísaniu prekypoval skvelou náladou. „V tréningu sa mi stala taká drobná nepríjemnosť, uletelo mi zadné koleso a to ma rozhodilo," priznal s úsmevom nováčik, ktorý jazdí len od minulého roka. Trať ocenil a vyzdvihol výhody pred bláznením na bežných cestách. „Musím povedať, že dráha je super rýchla, adrenalín veľký, všetko super. Je to veľmi dobrý nápad usporiadať takéto preteky pre amatérov. Určite je to oveľa bezpečnejšie ako sa naháňať v bežnej premávke. Rýchle motorky patria určite na okruh, kde si každý môže vyskúšať svoje maximum a keď príde k najhoršiemu že človek padne, je tu rýchla zdravotná pomoc ktorá sa o neho hneď postará. Určite chcem absolvovať celý seriál Moto Cup. Tá nehoda ma neodradí, ale skôr posilní do budúcna."

Roman Borák;rbmxt-cesta-91.jpg

Ak niekto ešte aj po týchto slovách váha, či prísť prehnať svoju motorku v ďalšom kole preteku Moto Cup, možno ho presvedčíme odmenami pre víťazov. Pre účastníkov sú totiž pripravené hodnotné ceny ako napr. 10 skútrov Honda PCX, sady pneumatík Dunlop, motooblečenie, stojany pod motorky, rôzne poukážky na nákup motodoplnkov a účasť, čo i len na jednom podujatí, vám dáva možnosť vyhrať niektorú z mnohých cien, ktoré budú i losované! Celé podujatie sa skladá z voľných jázd, samotných pretekov a aj možnosti otestovať a vyskúšať si produkty značky HONDA alebo sa zúčastniť na prezentáciách a workshopoch.

motocup4.jpg

Šancu vyhrať má každý zúčastnený jazdec Moto Cupu!!! Tak štartujte svoje dvojkolesové tátoše a z nebezpečných ciest si príďte zajazdiť na bezpečnú trať okruhu Slovakia Ring. V kalendári si vyznačte nasledujúce termíny! Viac informácií sa dozviete na www.slovakiaring.sk.

motocup.jpg

Ďalšie kolá:
9. máj
27. jún
1. august
29. august
19. september

motocup1-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri