Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Volkswagen na Dakare 2011: Carlos Sainz

Thursday, 23. 12. 2010 - 21:44, Michal Kostka   

Volkswagen na Dakare 2011: Carlos Sainz

Legendárny španielsky jazdec Carlos Sainz, podobne ako jeho tímoví kolegovia, bude na Dakare 2011 pilotovať nový Volkswagen Race Touareg 3. So súčasným navigátorom Lucasom Cruzom tvoria dvojicu od roku 2009 a za ten čas zvíťazili v štyroch súťažiach v rade, vrátane Dakaru 2010.

Vybrať z etáp Dakaru 2011 len jednu konkrétnu sa Carlos Sainz zdráha. „V porovnaní s africkými etapami je to rôznorodosť terénu v Južnej Amerike čo ma najviac ohromuje," priznáva 48-ročný Madridčan. „Vraví sa, že nás čakajú náročné výzvy. Napríklad minuloročná etapa medzi La Riojou a Fiambalou bola svojím charakterom ako klasická rally. Ťažko niečo tento rok predpovedať, organizátor zverejnil len pár detailov. Za svoje pôsobenie v majstrovstvách sveta v rally som sa naučil jedno: Ku každej výzve ktorá leží pred tebou musíš pristupovať s rešpektom a pokorou."

Volkswagen Motorsport;Carlos Saniz, Lucas Cruz

Dvojnásobný majster sveta v rally Sainz prestúpil do sveta diaľkových súťaží v roku 2005. S Volkswagenom sa stal držiteľom Svetového pohára FIA za rok 2007 a doteraz má na konte šesť víťazných vavrínov.

„Dunové etapy v púšti Atacama a na úpätí Kordiller budú určite opäť výnimočné," hovorí úradujúci dakarský šampión. „Najväčšou zmenou v cross country je pre mňa piesok, predtým som najazdil desiatky tisíc kilometrov na pevných povrchoch. Niekedy máte pred sebou hotovú piesočnú hory, ako pri Copiape. Musíte vedieť piesok čítať a cítiť, dunám sa postaviť s rešpektom."

Volkswagen Motorsport;Volkswagen Race Touareg 3

"Na viac každý jazdec potrebuje aj trochu toho šťastia. Aj Nasser Al-Attiyah či Stéphane Peterhansel, čo sú podľa mňa najlepší jazdci v piesku, zapadli počas Dakaru 2010. Stačí ísť trochu viac vpravo či vľavo a môžete na tom profitovať, rovnako tak však môžete aj stratiť. Nikto nevie čo ho čaká za dunou, preto sa riadim heslom: Cez piesok nevidíš. Dva plus dva sa nie vždy v púšti rovná štyrom."

Carlos Sainz na Dakare:
2006: 11. miesto (Volkswagen Race Touareg 2)
2007: 9. miesto (Volkswagen Race Touareg 2)
2009: nedokončil (Volkswagen Race Touareg 2)
2010: 1. miesto (Volkswagen Race Touareg 2)

Zdroj: Volkswagen Motorsport



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri