Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Dakarské zmeny Marca Comu

Friday, 24. 12. 2010 - 10:00, Michal Kostka   

Dakarské zmeny Marca Comu

Šesťhodinová penalizácia inkasovaná počas tohtoročného Dakaru vyradila Marca Comu z bojov o zisk titulu. Španielsky jazdec strávil časť roka 2010 hľadaním tej správnej stratégie, ktorá by mu mala zaručiť víťazný návrat.

Marc Coma;

Po tohtoročnom dakarskom sklamaní, ktorý dokončil na 15. mieste, čo je mimo vypadnutí jeho najhorší výsledok, sa Marc Coma pri príprave vrátil späť na začiatok. V Buenos Aires sa 1. januára postaví na štart s jediným cieľom - a tým je víťazstvo. Cesta k nemu však musela prejsť viacerými obmenami. V súlade s novými pravidlami bude štartovať na stroji s objemom 450 cm3, čo je tá najvýraznejšia zmena. Preč je tiež Jordi Arcarons, ktorý bol s Comom od začiatku jeho kariéry.

Tento rok bude mať stratégiu a plánovanie na starosti Comov bývalý tímový kolega Giovanni Sala. Taliansky jazdec, tretí celkovo na Dakare 2006, bol Comovou ponukou fascinovaný. „Zavolal mi a spýtal sa, čo robím v januári. Nečakal som to, ale prirodzene som hneď ponuku prijal. Takúto rolu som nikdy predtým nezastával, je to pre mňa veľká motivácia a budem sa snažiť odviesť čo najlepšiu prácu."

Marc Coma;

Dvojnásobný dakarský víťaz Coma zostáva verný tradícii a do tímu angažoval ďalšieho katalánskeho jazdca. Trojročný kontrakt podpísal Juan Pedrero, bude plniť úlohu „nosiča vody", čiže jazdca ktorého úlohou je pomôcť svojej tímovej jednotke. Premiéru na Dakare 2009 premenil na 49. miesto, o rok neskôr prerazil až do prvej desiatky. Pedrero má predpoklady a talent jazdiť blízko svojho lídra a podať pomocnú ruku keď bude treba. „To že som dokončil svoje dva Dakary a tiež moje mechanické zručnosti presvedčili Marca, že budem dobrou podporou. Dokázal som, že mi môže dôverovať," hovorí 20-ročný rodák z mestečka Canet de Mar.

Obaja jazdci sa na výpravu za víťazstvom zdajú byť dobre pripravení. „Všetko bolo podriadené zisku víťazstva," uzatvára Marc Coma.

Zdroj: ASO



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri