Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Víťazstvo na začiatku sezóny

Thursday, 16. 07. 2020 - 11:36, Public relations   

Víťazstvo na začiatku sezóny

Po koronovej prestávke sa konečne začína pretekať.

A to aj pre Patricka Schobera  tentokrát na festivale motoristického športu na Salzburgringu. Prvý závod Patricka Schobera v roku 2020 sa skončil víťazstvom a 3. miestom v druhom preteku v klasifikácii FIA-CEZ Formuly 4 ako súčasti Drexlerovho pohára.

patrick-schober-motorsport-festival-2020-9.jpg

V sobotu, počas nepretržitého dažďa sa konali obe kvalifikácie a v nedeľu oba preteky. Počas prvej kvalifikácie sa žiaľ, vyskytol malý problém s dažďovými pneumatikami a Patrick Schober strácal sekundu v porovnaní so svojimi konkurentmi. Hlavnými konkurentmi boli 2 piloti z veľkého maďarského tímu. Patrik k dôvodu nedostatku sponzorov, ale v neposlednom rade kvôli súčasnej kríze nemôže mať vytvorené také podmienky, ako jeho konkurenti a preto musí prechádzať ťažšou cestou.

patrick-schober-motorsport-festival-2020-6.jpg

V popoludňajšom časovanom tréningu si však Patrick Schober nasadil druhú sadu použitých dažďových pneumatík a v horších poveternostných podmienkach ako bolo ráno, ukázal, že treba s ním ešte počítať. Patrick Schober bol až o dve sekundy rýchlejší, ako jeho bezprostrední oponenti, takže v druhom závode bol na štartovom poli pred oboma Maďarmi. V nedeľu ráno, na začiatku prvého závodu, mal Patrick Schober pred sebou zadné krídla svojich oboch súperov, ale po perfektnom štarte ostával na zdolanie už len jeden z nich. Po niekoľkých kolách a odvážnym manévrom z vonkajšej strany zákruty sa Patrick Schober ujal vedenia a ako prvý vo svojej triede prekročil cieľovú čiaru.

patrick-schober-motorsport-festival-2020-8.jpg

V druhom závode nasvedčovalo všetko o štart-ciel víťazstve, Patrick Schober tentokrát štartoval pred oboma Maďarmi a mal by túto pozíciu teoreticky udržať. To je iba teória, no ale v motoristickom športe je všetko možné. Po nevydarenom štarte svojej Formule 4 Patrick Schober stratil všetky šance na dvojnásobné víťazstvo. Musel sa prebojovať k svojim súperom, a to aj cez niektoré silnejšie Formule 3 a Formule Renault. V posledných 5 kolách došlo k tvrdému, ale férovému trojboju o pozície. Nakoniec to žiaľ skončilo len 3tím miestom.

patrick-schober-motorsport-festival-2020.jpg

To bol presne jeden z tých momentov, kedy by ste chceli aby závod pokračoval ešte pár kôl, pretože väčšina bola presvedčená, že Patrick Schober by dokázal poraziť oboch súperov, ale zostalo iba P3 a najrýchlejšie kolo v pretekoch.
V každom prípade opäť výborný výkon Patricka Schobera!

patrick-schober-motorsport-festival-2020-4.jpg

Tak ako to Corona a rozpočet teraz dovolia, sa bude pokračovať v tejto sezóne. V každom prípade určite uvidíme Patricka Schobera v automobiloch Formuly 4 ešte niekoľkokrát a už čoskoro v Pohári ESET V4 v Grobniku.

Procar-Motorsport

foto-11-07-20-06-29-44-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri