Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Víkendové motoršportové akcie

Wednesday, 15. 08. 2012 - 21:50, Zdenka Frývaldská   

Víkendové motoršportové akcie

Počas najbližšieho víkendu si na svoje prídu motoristickí fanúšikovia z celého Slovenska. Majú možnosť zúčastniť sa pretekov na Slovakia Ringu, pri Liptovskom Mikuláši i v Košiciach.

 

Martin Trenkler;mg-0464.jpg

Už tento víkend, v dňoch 17.- 19.8. zavíta na Slovakia Ring svetová špička okruhových jazdcov. Po Majstrovstvách sveta cestovných automobilov WTCC a FIA GT1 si tentoraz fanúšikovia rýchlych áut budú môcť naplno vychutnať Veľkú cenu Slovenskej republiky cestných automobilov na okruhu. Celé podujatie nesie názov ESET RACING WEEKEND a okrem viacerých seriálov bude doplnené aj rôznymi sprievodnými akciami. Hlavným programom budú samozrejme preteky FIA GT1 World Championship, FIA CEZ Trophy a aj známy Porsche GT3 Cup, ku ktorým sa pridajú napríklad aj Suzuki Swift Cup, Bohemia Clio Cup či Formula D2+D3. V rámci Majstrovstiev Slovenska budú našu krajinu reprezentovať v čo najlepšom svetle známi pretekári z tímu ARC Bratislava, Homola Motorsport alebo aj SEAT Sport Slovakia.

Tibor Szabosi;t2c2845.jpg

Organizátori pripravujú všetko tak, aby nedošlo k žiadnym ťažkostiam. Jednou z už otestovaných noviniek bude šikana z pneumatík pred druhým nebezpečným horizontom, ktorú mnohí ocenili a stala sa pre nich ešte väčšou výzvou. Už minulý rok navštívilo Slovakia Ring počas Veľkej ceny až 17 500 divákov a keďže tentoraz sa očakáva podobný počet, organizátori pre nich pripravili rôzne atrakcie, ako škola šmyku, pretekárske simulátory a viacero súťaží o atraktívne ceny. Kto sa rozhodne navštíviť okruh pri Dunajskej Strede počas tohto víkendu, určite neoľutuje. Program pretekov sa začne už v piatok o 8:00 hod. voľnými tréningami a kvalifikačnými jazdami, pričom o 15:00 hod. sa uskutočnia preteky Suzuki Swift Cup obsadené maďarskými jazdcami. V sobotu je harmonogram naplnený ďalšími kvalifikáciami i ostrými pretekmi už od 7:55 hod. ráno. Veľmi podobne bude prebiehať aj posledný pretekársky deň, ktorý začne o 7:45 hod. a skončí o 18:50 hod. Všetky ďalšie informácie, celý časový harmonogram a zoznamy prihlásených je možné nájsť na oficiálnych stránkach okruhu, www.slovakiaring.sk.

Tibor Szabosi;67c1428.jpg

Druhou veľkou víkendovou akciou budú Majstrovstvá Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu Huty - Liptov. Uskutočnia sa na trati dlhej 3 730 metrov s 21 zákrutami medzi obcami Liptovské Matiašovce a Huty. Okrem slovenského šampionátu sú zaradené aj do Národného pohára a zúčastniť sa ich tak môžu všetci držitelia „samšových" licencií pre kopce. Preteky sa pre jazdcov začnú už v piatok administratívnym a technickým preberaním a určite aj menšou obhliadkou trate. Prvé vozidlo by malo štartovú čiaru pretnúť po oba dni o 8:00 hod. ráno. Odovzdávanie cien prebehne po odjazdení všetkých štyroch jázd, približne o 17:30 hod.

Tibor Szabosi;67c1701.jpg

Zoznam prihlásených obsahuje momentálne 44 mien, no očakáva sa, že ešte nejakí jazdci pribudnú. O body budú aj na tomto kopci bojovať známi pretekári ako Martin Koiš, Peter Jureňa či Igor Drotár. Predstavia sa však aj takí, ktorých mená nie sú natoľko známe, napríklad Marian Petrík, Ladislav Deák alebo Matúš Svitok. V zozname prekvapivo úplne chýbajú historici a málo je aj N-kových a A-čkových áut. Keďže toto podujatie je jedným z posledných v kalendári pre PAV 2012, všetkým sem srdečne pozývame a prajeme príjemný motoristický zážitok.

Zdenka Tamášová;img-3858-5.jpg

Za spomenutie stoja aj dve akcie na východnom Slovensku. Tou prvou je celovíkendový Tuning zraz na letisku v Rozhanovciach, ktorý okrem prehliadok áut, šprintov a slalomov ponúkne pre svojich návštevníkov aj ďalší pestrý program. Na sobotu večer je pripravené vystúpenie kapely Gibon & Dhirk+ Dela Grand a počas celej noci DJ párty. Podujatie sa začne v sobotu o 10:00 hod. a jeho koniec je naplánovaný na nedeľu o 18:00 hod.

Zdenka Tamášová;img-3961-4.jpg

Na nedeľu pripravil pre svojich fanúšikov program aj PD AUTOSPORT, ktorý usporiada už v poradí štvrtú Jazdu zručnosti v tomto roku, tentoraz na Zelenom dvore (Košice-Ťahanovce). Tieto preteky sú zamerané na zdokonalenie jazdeckej zručnosti a určené sú prevažne začínajúcim a amatérskym jazdcom. Úlohou súťažiacich je na svojom vozidle absolvovať zadanú trať za čo najrýchlejší čas a s najmenším počtom trestných bodov. Súťažiť môžu aj juniorskí jazdci od 12 rokov, pre ktorých je štartovné bezplatné. Štart do prvej jazdy sa uskutoční o 9:30 hod. po registrácii jazdcov a rozprave.

Tibor Szabosi;67c8738.jpg

Komu by sa málilo a chcel by sa počas tohto víkendu vydať za hranice Slovenska, zastaviť sa môže na amatérskom rally šprinte Gorlice v Poľsku, len 120 km od Košíc alebo na pretekoch do vrchu v Srbskej Tare.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri