Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Veterány

Veteráni otvárali nový povrch v Brne

Tuesday, 27. 05. 2008 - 00:16, Marián Bazala   

Veteráni otvárali nový povrch v BrneAle neverili sme však, že sa všetko v stanovenom termíne stihne. Bolo potreba vymeniť nielen povrch, ale aj nosný podklad až do hĺbky 80 cm. Počas zimy sa namiesto závodných strojov premávali po okruhu frézy, potom buldozéri a bagre. Všetko sa stihlo v termíne. Prefinancovalo sa asi veľa peňazí a asi to stálo za to. Koho pozvať na slávnostné otvorenie nového povrchu, no predsa superšporty a veteránov.

Marián Bazala;brno 304.jpg

V sobotu 17.5. gumovali trať superšporty . Slávnostné prestrihnutie pásky bolo naplánované na nedeľu 17.5. Na okruhu sa zišla všehochuť, ale všetky autá pilotovali blázni, ktorým prúdi miesto krvi benzín.

Marián Bazala;brno 498.jpg

Bol som zvedavý čo spravila prestavba okruhu, hlavne čo jazdcom dovolia nové obrubníky. Na starom povrchu sme si trať skracovali obrubník neobrubník. Zažil som ako spolujazdec aj jazdu s Alanom Menu počas majstrovstiev sveta WTCC, keď si Alan dovolil posielať modrého Ćhevroleta vnútornými kolesami asi meter cez obrubník. Nič sa nestalo , len sme si skrátili trať po tráve, hlavne na štadióne to bola zábava.

Nedeľa začala zrazom tuningových aut a pretekom amatérskych jazdcov pri závodoch v šprinte a jazde do vrchu. Všetko pekne klapalo, blížilo sa slávnostné prestrihnutie pásky. Na štartovný rošt napochodovali hostesky, hostia a Napoleonská kavaléria dokonca aj s delom.

Marián Bazala;brno 700.jpg

Po príchode veteránov na štart rošt začalo jemne popŕchať, ale nenašli sa medzi nami zbabelci a nikto nenatiahol strechu maximálne roztiahol nad drahou kožou dáždnik. Úderom 14 hodiny nasledovala slávnostná chvíľa, zainteresovaný mali príhovory. Chudiatka mažoretky sa zimili a mokli.

Marián Bazala;brno 598.jpg

Vojakom zima a dážď nevadili, za Napoleona to pod Slavkovom mali horšie. Nasledovalo slávnostné prestrihnutie, vojaci vystrelili salvu z historických pušiek a niekoľko výstrelov z dela . Nikoho netrafili a mohli sme si pozávodit ako prvý na novej trati .Bol som zvedavý na obrubníky, ale veľmi ma prekvapilo aký je nový okruh šmykľavý. Bolo to dažďom a novotou. Pri rozprave nám nakázali aby sme prvé dve kolá jazdili v danom poradí. Štartovali sme podľa rokov výroby .Bol som druhý, predo mnou štartoval dajaký Spartak. Už v prvej zákrute so ho dohonil, nepredbehol som ho. Vydržal som jazdiť za ním len do druhej zákruty, tam som na to šliapol a okruh bol len môj.

Marián Bazala;brno 789.jpg

Vyhnal som sadze z výfuku a pekne uvoľnil uzdu dvojlitroveho 115 koňového motora, môjho 50 ročného starčeka. Adrenalín mi stúpal v každej zákrute neubral som a kolesá pekne pišťali. Týmto sa ospravedlňujem všetkým 72 špicom na kolese. Pekne som sa uspokojoval dve kolá. Potom som zbadal za sebou MG A Twin Cam s 1.6 litrovým motorom , rozvodom OHC a výkonom 125 koní.

Marián Bazala;brno 782.jpg

Pustil som ho pred seba a teraz to bol pravý adrenalín. Zatáčky sme prechádzali šmykom, Väčší výkon MG bolo poznať hlavne pri jazde do kopca, našťastie moje auto šoféroval jazdec s pevnejšími nervami, čo som stratil na rovinke, dohonil som v zatáčkach. Jazdili sme tak na 10 metrov od seba.

Marián Bazala;brno 706.jpg

Po dvoch okruhoch som pustil MG do diaľky a začal som trénovať jazdu cez obrubníky. Tie staré sa mi viac páčili.

Marián Bazala;brno 874.jpg

Nové sa mi zdajú viac zubaté a čím viac režete cez ne zatáčku, tým viac vám roztrasú ich zuby podvozok.Pozor na ne!!! Neviem si predstaviť čo vyvedú Rosimu na Moto GP. Ešte spraviť niekoľko fotiek a 45 minúť rozkoše je za nami. Okruh je otvorený jeho povrch je fantasticky rovný skrátka rozprávka. Po príchode do depa začína pekný lejak, narýchlo nasadzujem strechu, zbohom priatelia a hurá idem bojovať s prietržou mražien.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri