Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Veterány

Trojhraničná Veterán Rallye

Wednesday, 05. 09. 2007 - 18:52, Marián Bazala   

Trojhraničná Veterán Rallye

Na štart sa postavilo 25 automobilov, 15 motocyklistov a 11 sajdkáristov, vrátane jedného Velorexa.
Štart preteku sa uskutočnil v neupravených opršaných a špinavých Rusovciach. Usporiadatelia však príjemne prekvapili. Počiatočné sklamanie rýchlo zmazal presun do Maďarska. Ako šibnutím čarovného prútika sme sa ocitli v upravenej krajine s peknými malebnými dedinkami. Na cestách nám neprekážali cyklisti ani korčuliari, tí využívali samostatné cestičky postavené súbežne s cestami pre autá. Naši južní susedia sa činia aj na vidieku a nielen v hlavnom meste.

Marián Bazala;rusovce 049.jpg

Prvé dve súťažné úlohy sme plnili na hrádzi vodného diela Dunakility, ich príjemným spestrením bola prehliadka vodného diela. Slniečko prinútilo pretekárov dať dolu strechy áut, takže si mohli posledné kilometre vychutnávať na kabrioletoch. Usporiadatelia vytýčili trať po najkrajších úsekoch a zákutiach okolia Dunaja. Po päťdesiatich kilometroch sme prišli do cieľa na termálne kúpalisko v dedinke Lipót. Nasledovalo slávnostné predstavovanie Concours d ´Elegance zúčastnených posádok na promenáde. Hlavný usporiadateľ Tibor Straka stručne popísal každé vozidlo a posádku. Po skončení Concours d´Elegance putovali veterány na vyhradené miesta aby vystavené potešili oči milovníkov historických vozidiel .

Marián Bazala;rusovce 2 030.jpg

Štartujúci mali možnosť relaxovať v termálnej vode, takže príjemne vyhriatym sa im posledné tri súťažné úlohy plnili ľahšie. Najmä s vedomím, že po ich zdolaní opäť využili všetky bazény. Po 17. hodine a krátkom kultúrnom programe boli vyhlásení víťazi. Všetci sme sa mohli vrhnúť na posledné prekvapenie Tibora Straku, ktorým bola metrová torta v tvare stupňov víťazov.

Marián Bazala;rusovce 2 037.jpg

Podujatie v prostredí prekrásnej krajiny bolo úspešné, užili sme si termálne kúpalisko a tí, ktorí sa nezúčastnili a premeškali príležitosť prevetrať svojich tátošov, môžu čakať ďalší rok na III. ročník Trojhraničnej Rallye.
Výsledky :

Motocykle : 1. V. Františ M 72 1958
2. J.Apoštol Jawa Perak 1953
2. V.Wachal Jawa Perak 1953


Sajdkári: 1:M.Novák Ural 1956
2:R.Kováč M72 1956
3:I.Alfondy Jawa 250 1960


Autá: 1.M.Mitterdorrrer Škoda Tudor 1948
2. M. Bazala Triumph TR 3 1958
3 J.Zmajkovič Barkas 901 1959

Bazala Marian



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri